Annonser
займ онлайн займы на карту грин мани отзывы

16 procent av kvinnor i norra Malmö utsatta för sexualbrott

Det råder stora skillnader mellan hur brottsdrabbade olika områden i Sverige är. Värst i landet är norra Malmö. Där uppger 16 procent av kvinnorna att de utsatts för sexualbrott.

Det är Brottsförebyggande rådet (BRÅ) som släppt en detaljerad rapport om brottsligheten i Sveriges respektive lokalpolisområden.

Skillnaderna är ”mycket stora” och ”anmärkningsvärda”, skriver TT.

Sett till de större brottskategorierna egendomsbrott och brott mot enskild person, som till exempel sexualbrott, misshandel och stöld, så är lokalpolisområdet Norra Malmö värst.

I Norra Malmö kvinnor säger hela 16 procent av kvinnorna att de har utsatts för sexualbrott , vilket är landets högsta siffra.

Det område i Sverige där det är minst risk att utsättas för brott är Södra Lappland, där Sorsele, Storuman, Vilhelmina, Dorotea, Åsele samt Lycksele kommun ingår.

– Folk känner varandra och litar på varandra. Varför brottsligheten är låg, det är ju närmast en filosofisk fråga, men det handlar om tillit, säger Lars Wahlberg, polischef i Västerbotten, till TT.

Småländska Ljungby och Torsby i norra Värmland har också väldigt låg brottslighet. I Ljungby uppger bara 3,4 procent av kvinnorna att de blivit utsatta för sexbrott.

Sedan 2013 har det skett en markant ökning av personer i Sverige som säger att de blivit utsatta för sexualbrott, enligt BRÅ.

Undersökningen kallas NTU Lokal och har genomförts på uppdrag av polisen. 80.000 personer har svarat på frågorna.

Annonser