Annonser
займ онлайн займы на карту грин мани отзывы

2,5 år för att ha slagit sin fru i huvudet m yxa när hon låg o sov

39-åring slog sin fru och barn med yxa – döms till fängelse 2,5 år.

Den 39-årige man som slagit sin hustru med yxa i huvudet döms till fängelse. Mannen döms även för egenmäktighet med barn.

Händelsen inträffade i Torpsbruk i Alvesta kommun i juni förra året. 39-åringen var då gift med kvinnan och hade nio barn i Sverige i åldrar upp till 14 år.

När mamman sov i sängen väcktes hon av slag från 39-åringen. Han slog då med en yxa på hennes huvud och hennes bröstkorg oprovocerat. 39-åringen har även slagit med yxan mot ett av barnen under samma händelseförlopp.

Greps i Österrike

Polisen larmades då till platsen om grov misshandel. Mamman och flera barn befann sig i trädgården blodiga. Skadorna på mamman var inte livshotande.

39-åringen har tidigare varit internationellt efterlyst. Han greps av österrikisk polis i september tidigare i år. I Österrike hade mannen sökt asyl med falsk identitet.

Inte mordförsök enligt tingsrätten

Mannen döms för grov misshandel och inte försök till mord då han ska ha använt den trubbiga sidan av yxan enligt förhör. 39-åringen utvisas från Sverige i tio år eftersom han kan utgöra en fara för de inblandade.

Mannen döms även för egenmäktighet med barn. Totalt får han avtjäna ett fängelsestraff på 2,5 år. 39-åringen nekar till brott.

Annonser