Annonser
займ онлайн займы на карту грин мани отзывы

88-åringen sänktes bakifrån – brutalt misshandlad

En 88-åring blev utsatt för ett mycket brutalt och hänsynslöst rånförsök på Hässleholmen vid 18-tiden.

Tre unga män slog och sparkade mannen när han låg på marken.

– Han sänktes bakifrån. Det är ett otroligt fult brott, säger Ulf Andersson, inre befäl.

Polisen söker nu tre okända vittnen

Händelsen inträffade vid hundrastplatsen bakom Fjärdingskolan.

Den äldre mannen var ute och rastade sin hund när det plötsligt dök upp två män. Duon låtsades vara intresserad av 88-åringens hund samtidigt som en tredje man smög sig upp bakifrån.

– Den här tredje sänkte mannen med en spark så att han föll omkull, säger Ulf Andersson, inre befäl vid polisen i Borås.

 

 

Gärningsmännen ska sedan ha gått till brutal attack med sparkar och slag mot den liggande 88-åringen.

– De var på honom alla tre.

Männen var ute efter 88-åringens plånbok men mannen gjorde motstånd. Med sig hade han sin käpp som han slog vilt mot angriparna.

– Han lyckades freda sig bra. Käppen gick av men han fortsatte veva rejält mot de här personerna, säger Andersson.

Männen ska efter en stund ha avbrutit rånförsöket och gett sig iväg. Vad som fick dem att avbryta attacken är inte helt klarlagt men i samband med angreppet dök det upp tre okända personer.

88-åringen hade lyckats trycka på sitt överfallslarm som gick till hans fru. När hon kom till platsen var en av de tre okända personerna kvar vid platsen.

– De verkar som att de två andra ska ha sprungit efter gärningsmännen. 88-åringens fru pratade lite med den personen som var kvar men vi har inte fått tag i någon av de här tre okända, säger Ulf Andersson och fortsätter:

– Vi ser dem som vittnen och vill väldigt gärna komma i kontakt med dem. De kan ha information som kan vara väldigt värdefull för oss och som kan leda oss i rätt riktning. Därför vore vi tacksamma om de hör av sig.

88-åringen klarade sig från allvarliga skador men togs med till Södra Älvsborgs sjukhus för kontroll.

– Han kände först att han inte ville ha någon ambulans eller vård men åkte sedan upp till sjukhuset ändå. Han var ganska skärrad och det är givetvis inte konstigt. Att bli utsatt för något sådant här när man är i den åldern är skakande, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Ulf Andersson:

– Det var som väl var ingen större fara med honom. Han hade ont i ena armen och några bulor och sårskador i ansiktet och huvudet. Men han var vid ganska god vigör, trots allt.

Polisen har i nuläget få signalement på gärningsmännen.

– De ska ha varit mörkklädda med huvor. Två ska ha varit runt 175 centimeter långa medan den tredje var kortare, säger Ulf Andersson.

Polisen menar att dådet är mycket hänsynslöst.

– Utan att tilltala honom blir han sänkt bakifrån av en person som smyger sig upp. Sedan är samtliga tre delaktiga och ger sig på honom. Det är ett otroligt fult brott, säger Andersson.

Peter Adlersson är inne på samma spår.

– Tre unga personer ger sig på en så gammal man som egentligen kanske inte ska kunna försvara sig. Det är bedrövligt. Nu gick det bra eftersom mannen visade en sådan styrka men det är klart att det kan gå snett när man är ensam mot tre.

Utöver de tre okända vittnena vädjar polisen om tips från allmänheten.

– Vi är självklart intresserade av att komma i kontakt med vittnen. Är det någon som sett eller vet någonting som vi kan ha nytta av får man gärna höra av sig, säger Peter Adlersson.

Händelsen rubriceras som försök till grovt rån.

Har man tips eller information om händelsen kan man ringa 114 14 och be att få prata med inre befäl i Borås.

 

Annonser