Annonser
займ онлайн займы на карту грин мани отзывы

Afghansk man gick bärsärkagång på socialkontoret

En 29-årig afghansk man åtalas för att strax innan jul ha löpt amok på socialkontoret i Växjö. Åklagaren lämnade in sin stämnings­ansökan idag

Det är den 22 december som en 29-årig bidrags­invandrare från Afghanistan blir våldsam inne på socialkontoret. Enligt SMP har han nekats bidrag och börjar därför slå sönder inredningen som ”hämnd”. Mannen rycker tag i en skrivare och slänger den i golvet. Därefter välter han även ned en datorskärm på golvet.

Den 28 december, efter julhelgen, är han tillbaka igen. Han hotar bidrags­tjänstemännen med att han tänker slå sönder fler saker.

När en polispatrull kommer till platsen blir han hotfull även mot den. Han hotar bland annat en av polismännen med att ge sig på honom när han inte har uniformen på sig. Han säger också att han tänker bomba och bränna ned socialkontoret.

Den här gången grips mannen, anhålls och häktas.

Nu åtalas den 29-årige afghanske flyktingen för skadegörelse, olaga hot, hot mot tjänsteman och våldsamt motstånd. Den åtalade mannen är afghansk medborgare och rättegången kommer hållas med hjälp av tolk till den persiska dialekten dari.

Annonser