займ онлайн займы на карту грин мани отзывы

Asylsökare knivhögg svensk servitris i ansiktet när han ombads betala för öl

Bara veckor efter att han sökt asyl i Sverige knivhögg den 49-årige en servitris i ansiktet efter att ha ombetts betala för två glas öl han druckit. Nu döms han till ett kort fängelsestraff och ska även utvisas

Det var en eftermiddag i slutet av juni i år som 49-åringen satte sig på en restaurang i Stockholmsområdet och beställde två öl.

Asylsökaren hade dagen före fått avbryta sin provanställning på restaurangen eftersom han drack alkohol i baren och gick omkring i köket privatklädd och alkoholpåverkad.

När han nu ombads att betala för ölen vägrade han och krävde istället att pengarna skulle dras från en lön han påstod sig ha innestående.

När servitrisen kom till sin arbetsplats stod asylsökaren utanför och började tjata på henne. Hon ville dock inte prata med honom eftersom han betett sig obehagligt mot henne och gick därför in i restaurangen och ställde sig bakom bardisken.

49-åringen sprang då efter henne med en kniv i handen. En annan kvinna försökte förgäves blockera vägen för honom och när han nått fram till servitrisen knivhögg han henne flera gånger i ansiktet så att det rann blod. Han slog henne också i pannan och slet av stora hårtester från hennes huvud.

– I’m going to kill you! skrek mannen enligt servitrisen i samband med att han knivhögg henne.

Innan han lyckades med detta blev han dock avväpnad av två män som kom till kvinnans försvar.

Servitrisen, som är övertygad om att asylsökaren hade dödat henne om inte männen hade ingripit, fick lyckligtvis inga allvarligare skador av våldet. Hon uppger sig dock må mycket psykiskt dåligt och kommer att vara sjukskriven i minst fem veckor till en följd av attacken. Hon har berättat att hon på grund av rädsla inte kan gå ut ensam längre.

Norrtälje tingsrätt har nu dömt 49-åringen till ett år och två månaders fängelse för grov misshandel och olaga hot. Han ska också betala knappt 34.000 kronor i skadestånd till servitrisen.

Enligt domen ska mannen också utvisas ur Sverige med förbud att återvända i tio år.