Annonser
займ онлайн займы на карту грин мани отзывы

Barn på lekplats hotades av rånare

En tioårig pojke och hans kamrat utsattes under fredags­eftermiddagen för ett rånförsök på en lekplats i Järfälla kommun utanför Stockholm

Barnen lekte på Skälby gårds lekplats i stadsdelen Barkarby när de vid kvart i fem-tiden hotades av fyra stycken tonåringar.

– De ropade åt dem att de skulle ha deras telefoner. Sedan har de rotat igenom deras ryggsäckar utan att få tag på något, berättar Sven-Erik Olsson på Stockholms­polisen för Fria Tider.

De två barnen sprang efter händelsen hem till tioåringens mamma som larmade polisen. Rånarna kom aldrig över något byte och två av dem uppges ha hoppat in i en mindre vit bil efter rånförsöket.

Polisen har inte lyckats gripa någon av rånarna och tror heller inte att man kommer lyckas få tag på dem. En av anledningarna till det är det tog nästan 40 minuter innan man fick larm om händelsen. Enda förhoppningen nu är om pojkarna får syn på rånarna igen.

– Det har inte blivit något av det där, det var så gammalt redan när vi fick det så vi har inte så stor förhoppning. Det är väl om de känner igen dem igen eller någonting, säger Olsson.

Han vill heller inte lämna ut något signalement på de fyra unga rånarna.

– Jag har inget som jag kan gå ut med egentligen. Det är fyra stycken ynglingar i tonårsåldern, säger Olsson.

Sven-Erik Olsson berättar att rån av den här typen, där barn som leker på lekplatser drabbas, numera är vardagsmat i Sverige. Samtidigt som Stockholms­polisen fick larm om rånförsöket i Barkarby rånades två andra barn på sina mobiltelefoner på Grödingevägen i Södertälje.

– Såhär ser det ut, tråkigt nog, det är vanligt förekommande, säger han

Annonser