займ онлайн займы на карту грин мани отзывы

Brandman omkom under räddningsarbete

olycka-munkedal-e6

Det var den 26e April då räddningstjänsten kom till platsen på en olycka där en lastbil hade kört in i ett räcke mellan Uddevalla och Munkedal på E6an motorväg, dom såg då till att hålla vänster körfält öppet på motorvägen. Enligt uppgifter körde alla i lugn takt förutom en personbil som kom körandes i det högra avstängda körfältet i väldigt hög fart, enligt vittnen så fick han kontakt med en bil och körde sedan på brandmannen som omkom av sina skador.

Polisen har uteslutit alkohol och droger då han fick blåsa efter olyckan, han är nu misstänkt för Vållande till annans död och Vårdslöshet i trafik.

Vägen kommer att stängas av framöver

– Vid räddningsarbetet kommer vi att prioritera vår egen säkerhet högre på vägbanan. Vi kommer inte att släppa på trafiken förrän räddningsarbetet är helt avslutat. Förut har vi släppt på ena filen när vi i princip har varit klara, säger Gunnar Ohlén, räddningschef i Tanums kommun.

Beslutet har tagits av räddningstjänsterna i Uddevalla, Munkedal, Lysekil, Tanum, Sotenäs och Strömstad.

Räddningspersonal av olika slag utsätts för stora risker när de arbetar på vägen. Bara i år har två brandmän omkommit.

Det första fallet skedde utanför Sigtuna där en brandman blev påkörd och omkom. Det andra inträffade för två veckor sedan vid en trafikolycka på E4 i Skåne. En vajer från mitträcket brast och skadade tre brandmän, en av dem så allvarligt att han senare avled.

Gunnar Ohlén tror att det här är ett beslut som kommer att sprida sig över landet.

– Det är jag tämligen övertygad om. Framför allt kommunerna som har stora trafikleder funderar i de här banorna.

– Jag har haft kontakt med kollegor I Stenungsund och de resonerar på samma sätt. Problemen är desamma utefter hela E6.

Det är på de stora vägarna som de värsta farorna uppstår. På mindre vägar kan andra bilister ändå inte köra förbi olycksplatsen.

– Där blir det helt stopp.

Han tror inte att otåliga bilförare kommer att försöka vända och köra mot färdriktningen om båda körfälten i en färdriktning blir avstängda.

– Jag ser det som svårt att man ska kunna vända på vajervägar. Man får vänta helt enkelt.

 

svein-tömmerås

Efter lite grävande får vi fram identiteten på mannen som körde i avstängd fil i så hög fart att han körde på en brandman som omkom.

Namn: Svein Bekke Tömmerås
Personnummer: 19460314-7077

Fordon som kördes vid gärningen: Volvo S+V70, 2000, MBLÅ, Reg RYE530

Läs också: Brandmannens ord efter kollegans död (Bohusläningen)