Annonser
займ онлайн займы на карту грин мани отзывы

Bråvallafestivalen 2017

Bråvallafestivalen i Norrköping inleddes med bland annat sexuella ofredanden, ett våldtäktsförsök och en grov misshandel av en 20-årig man som försökte hjälpa en utsatt kvinna, skriver polisen på sin hemsida

Det blev en stökig inledning på Bråvallafestivalen i Norrköping på onsdagen.

Under natten har polisen tagit in 22 personer för provtagning och förhör för misstänkt ringa narkotikabrott. Av dessa var 21 män och 1 kvinna.

Strax efter midnatt anmälde en kvinna att hon blivit sexuellt ofredad av en man som berört hennes kropp på ett sätt som ”uppfattades ha sexuell innebörd”, skriver polisen. Kvinnan har lämnat ett signalement men polisen har inte gripit någon.

Ungefär samtidigt anmälde en annan kvinna att hon blivit förföljd av en man som försökt våldta henne. Kvinnan lyckades freda sig varpå mannen avbröt gärningen och försvann från platsen. Även här har polisen ett signalement men ingen misstänkt.

Vid 02.30-tiden på natten anmälde en 20-årig man att han blivit hänsynslöst misshandlad inne på festivalområdet efter att ha försökt hjälpa en kvinna som skrek på hjälp.

Kvinnan verkade bli ofredad av ett gäng män och mannen gick dit för att rädda henne men blev slagen till marken. När 20-åringen låg ner blev han sparkad i huvudet av männen som ofredat kvinnan, uppger polisen. Men andra personer uppfattade vad som hände och kom till undsättning varpå gänget försvann från platsen.

Polisen utreder händelsen som grov misshandel. 20-åringen klagade på ryggsmärtor och hade troligen hjärnskakning. Han fick hjälp av en ambulans.

Men händelsen hade kunnat sluta ännu värre:

”Polisen vill ha kontakt med de personer som på ett föredömligt sätt hjälpte den drabbade genom att avbryta en allvarlig misshandel. Om inte dessa personer agerat så bra hade den drabbade riskerat att utsättas för ytterligare misshandel”, skriver polisen och uppmanar personer som vet något om händelsen att kontakta polis på festivalområdet eller ringa 114 14.

Polisen har även fått in ett par anmälningar om grov stöld.

Förra året anmäldes en mängd våldtäkter och ofredanden på Bråvalla, bland annat under feministen Zara Larssons konsert. Efter våldtäkten skrev hon på Twitter att ”Jag hatar killar. Hatar hatar hatar”.

Det brittiska rockbandet Mumford & Sons meddelade att man kommer bojkotta festivalen i Norrköping tills dess att arrangörerna tar krafttag mot det stora antalet sexuella övergrepp.

I år har polisen satt upp en temporär polisstation öppen dygnet runt på Bråvalla och ett stort antal poliser arbetar trygghetsskapande, brottsförebyggande och utredande. I år finns även poliser med förstärkningsvapen.

Årets festival pågår fram till på lördag
Annonser