Annonser
займ онлайн займы на карту грин мани отзывы

Catrin Hedlund

catrinhedlundstart

Catrin Hedlund har lurat flera personer genom att ta emot pengar för konsert- och festivalbiljetter som inte fanns.

Nu döms hon till skyddstillsyn för 17 fall av bedrägeri.

Toppbloggerskan tvingas betala nästan en kvarts miljon kronor i skadestånd.

Mellan 2012 och 2013 har Catrin Hedlund, 29, lurat ett stort antal personer genom att påstå sig sälja konsert- och festivalbiljetter. Några biljetter fanns aldrig, och pengarna har de inte sett skymten av.

Catrin Hedlund har erkänt bedrägerierna i tingsrätten och har berättat om åtalet flera gånger i sin blogg. Bland annat har hon skrivit om rättegångsdagen.

”Jag visste att de skulle korsförhöra och att gå in i en rättssal och förneka det man har gjort – det var inget alternativ”, skrev hon i mitten av april.

I dag kom domen.

Bloggerskan döms till skyddstillsyn för 17 fall av bedrägeri.

”Frivården har sammanfattningsvis gjort bedömningen att det finns en förhöjd risk för återfall i brott och därmed ett övervakningsbehov”, skriver man i domen.
”Fortfarande instabil”

Dessutom tvingas Catrin Hedlund betala ett skadestånd på sammanlagt nästan en kvarts miljon kronor till målsägandena. Hon ska också genomgå behandlingsprogrammet ”Vinn” hos kriminalvården, ett program för kvinnor med en kriminell livsstil.

Tingsrätten fann inte att straffvärdet för den samlade brottsligheten gav tillräckliga skäl för fängelse som påföljd. Valet stod därför mellan villkorlig dom och skyddstillsyn.

”Huvuddelen av de gärningar som Catrin Hedlund nu döms för ligger flera år tillbaka i tiden. Även om hon ger uttryck för att hennes förhållanden har förbättras sedan dess framstår hennes situation, mot bakgrunden av vad som framkommit vid personutredningen, fortfarande som instabil”, står det i domen.
”Jag är ledsen”

Hedlund frikändes från två åtalspunkter, förskingring och ett fall av bedrägeri. Något hon kommenterar i sin blogg.

”Alltså jag typ grät av lycka efteråt, dels för att skiten är över plus att jag blev frikänd på 2 av 4 punkter”, skriver hon.

DOMEN

Annonser