Annonser
займ онлайн займы на карту грин мани отзывы

CUF-politiker polisanmäld för våldtäkt

En politiker i Centerpartiets ungdomsförbund, CUF, har polisanmälts för våldtäkt.

Det uppger förbundet i ett internt mejl som Aftonbladet tagit del av.

Hitintills har två medlemmar uteslutits ur förbundet i samband med MeToo.

Förbundsstyrelsen fick information om den misstänkta våldtäkten i början av oktober. Detta efter att en kvinnlig medlem vänt sig till förbundet med uppgiften.

Den misstänkta våldtäkten ska ha skett i oktober och enligt Nyheter24, som var först att rapportera om händelsen, har den misstänkte mannen länge haft en framträdande roll i CUF.

Själv säger mannen till sajten att han absolut inte vill kommentera händelsen.
Skickade ut internt mejl

Under natten till onsdag gick ett mejl ut till CUF:s medlemmar som Aftonbladet tagit del av. Där skriver förbundsordförande Magnus Ek och generalsekreteraren Märta Martin-Åkesson att ett uteslutningsärende inletts mot mannen.

– Vi ser mycket allvarligt på det som hänt, och vi kommer under dagen ta beslut i uteslutningsärendet. Vårt fokus just nu ligger på att stötta hon som anmält, säger Magnus Ek till Nyheter24.
Två medlemmar har uteslutits

Han säger även att man inte har någon anledning att tvivla på uppgifterna och att det som framkommit hitintills gör det omöjligt för den misstänkta mannen att fortsätta vara en del av förbundet.

I mejlet framkommer även att förbundsstyrelsen fattat beslut om att utesluta ytterligare en ledamot efter att information om olämpligt beteende framkommit.

Misstanken om våldtäkt är det tredje fallet av sexuella övergrepp och trakasserier som uppdagats inom CUF den senaste tiden och två medlemmar har uteslutits.Annonser