Annonser
займ онлайн займы на карту грин мани отзывы

Dennies Petterssons porrfakturor var inte falska

Trots att DENNIES Pettersson förklarade både i tv-programmet plus och för polisens utredare hur allt fungerade, valde polisen att fortsätta hävda att det rörde sig om bluffakturor i jakten på att krossa DENNIES Pettersson, vilket kom att kosta skattebetalarna miljontals kronor helt i onödan
I april 2013 tog utredningen ny fart mot DENNIES Pettersson med fokus på om avtalet var riktigt eller inte. Redan där där skulle det varit stopp med meningslöst slöseri med pengar och arbetskraft, efter det att Christina Ramberg, professor i civilrätt vid Stockholms universitet, ansåg att proceduren är ganska klar, man förstår att man ingår ett avtal
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=105&artikel=5496266
Åtalet mot DENNIES Pettersson har avsett flera tusen målsäganden som fått kravbrev på belopp i huvudsak mellan 500-900 kr, för att de påståtts ha laddat ned porrfilmer till sin mobiltelefon. En stor del av målsägandena har också betalat.
Förundersökningen som inleddes redan 2012 har varit mycket omfattande och misstankarna avsåg ursprungligen bedrägeri genom bluffakturor vilket visade sig vara fel.
FRÅN DOMEN Målnummer: B 1975-15
Hovrätten över Skåne och Blekinge har till följd av åklagarna Bo Birgerson och Kristina Amilon inställning utgått från att nedladdning av porrfilmer har skett i samtliga fall där kravbrev skickats ut och att de tilltalades påstående om att ett avtal träffats inte motbevisats av åklagarna.
Hovrätten har vidare ansett att utformningen av breven i stora delar inte kan anses brottsliga även om de är olämpliga.
I en del, den s.k. Kalmardelen, anser hovrätten att formuleringarna är straffbara som olaga tvång. Där har 75 försöksbrott konstaterats men dessa har ogillats eftersom försök till olaga tvång inte är straffbelagt. Inga skadestånd döms ut till målsäganden, då ett avtal träffats och nedladdning av porrfilmer har skett.

Annonser