Annonser
займ онлайн займы на карту грин мани отзывы

Dubbelmordet i Södertälje

Den 24-åriga kvinnan hittades död, gömd under en gardin, med sin hals avskuren. Den 21-årige mannen låg mördad med flera knivhugg.  Nu åtalas kvinnans make och hans vän för det brutala dubbelmordet i Södertälje. Motivet misstänks vara svartsjuka.

Den 21-årige mannens vänner hade inte hört något från honom på över en vecka.

De larmade polisen, som när de kom till lägenheten i Södertälje den 23 januari i år, möttes av en förfärlig syn.

Hotbild

I lägenheten låg två unga människor, den 21-årige mannen och hans 24-åriga väninna, brutalt mördade.

Enligt åtalet ska de båda ha mördats den 15 januari – nio innan polisen gick in i lägenheten och våldet de utsattes för var massivt med skär- och stickskador över hela kroppen.

Kvinnans hals var avskuren.

Snabbt riktades misstankarna mot den unga kvinnans 27-årige make och en 31-årig vän till honom. Han, hade liksom sin hustru, flytt till Sverige bara månader innan hon sedan hittades död och ganska snart efter att de flytt till Sverige ska hon ha velat lämna honom på grund av hotbilden.

Den 24-åriga kvinnan ska enligt vänner och familj ha varit livrädd för sin make.

Svartsjuk

Flera vittnen är kallade till förhandlingen för att vittna om hennes rädsla och hur hon fick byta flyktingboende för att fly undan honom.

Till slut fick hon bo hemma hos den 21-årige mannen.

21-åringen kom till Sverige för fem år sedan som ensamkommande flyktingbarn. Han pluggade och jobbade på ett äldreboende och var en vän till en vän till den 24-åriga kvinnan och hennes make.

Den 24-åriga kvinnan var även rädd för makens vän, den åtalade 31-åringen. 31-åringen har enligt vittnen sagt att han var på plats när maken mördade de båda offren och att skälet till att maken mördade dem var för att hans heder hade kränkts.

I utredningar med maken nekar han till brott men säger att han misstänkte att hustrun hade ett förhållande med det 21-åriga mordoffret och att han var svartsjuk.

Smygfilmade hustrun

Enligt åtalet ska maken ha smygfilmat sin fru i olika, enligt honom, komprometterande situationer, och så sent som dagen innan ha hotat att sprida filmen till hennes släktingar i hemlandet.

Åklagaren åtalar båda männen för mord då hon anser att de båda var på plats på brottsplatsen och de tillsammans främjat gärningen.

Bevisningen består främst av vittnesuppgifter från alla de som kan vittna om den 24-åriga kvinnans rädsla för maken och hans vän. Dna från maken har även hittats på en plastbit där även 21-åringens blod återfunnits. Plastbiten tros vara en del av ett knivskaft.

 

Kazim-Salehi

Kazim Salehi

Tilltalade är: Reza Mohammadi och Kazim Salehi
Södertälje tingsrätt B 358-16

Det yrkas att både Reza och Kazim ska utvisas och förbjudas att återvända.

 

bild-dubbelmord-sodertalje

Bild från förundersökningen, visar mordplatsen där liken fanns

Ladda ner förundersökningen: 

AM-10085-16_aktbil.65_sid.1-201
AM-10085-16_aktbil.65_sid.202-407
AM-10085-16_aktbil.66
AM-10085-16_aktbil.67

Annonser