Annonser
займ онлайн займы на карту грин мани отзывы

Dubbelt så många sexofredanden på årets We are Sthlm

Minst dubbelt så många tonårstjejer har hittills anmält att de utsatts för sexuella ofredanden under årets upplaga av ”We are Sthlm”. Det säger Mats Eriksson på Stockholmspolisen .
– Det är en dag kvar också, konstaterar han.

we-are-sthlm-dubblering

Idag på förmiddagen hade polisen tagit emot hela 40 anmälningar om sexuella ofredanden under den pågående Stockholmsfestivalen.

– Det är en dag kvar också. Det var 20 förra året och nu är det 40 till och med i morse, säger Mats Eriksson på Stockholmspolisen.

Festivalens besökare domineras helt och hållet av unga invandrarmän och svenska tonårstjejer. En besökare berättar  att han nästan inte såg en enda svensk tonårskille på festivalen.

– Jag tror jag såg totalt tre svenska killar under den timme jag var där, berättar personen som föredrar att vara anonym.

Taharrush framför scenen
Göteborgspostens journalist Joakim Lamotte befann sig i torsdags vid Kungsträdgården för att bevaka festivalen. Han skriver på Facebook om hur unga tjejer stängs in av ”stora grupper av killar” framför scenen för att därefter antastas sexuellt.

När Lamotte ska intervjua en grupp unga tjejer som nyligen antastats ingriper emellertid en kommunikationsansvarig tillsammans med en vakt och avbryter intervjun.

”Hade det inte varit bättre att den vakten befunnit sig i publikhavet för att förhindra sexbrott?” frågar han sig.

Mats Eriksson berättar att de flesta av dem som ofredas är tonårstjejer som är mellan 15 och 17 år gamla.

– Sedan är det några som är över 18 och några under 15, men majoriteten är mellan 15 och 17, säger han.

Väntade sig ökning
Polisen hade väntat sig en ökning av antalet anmälningar om sexuellt ofredande i år, inte minst med tanke på den debatt om sexuella övergrepp på festivaler som pågått under våren och sommaren.

– Det här med stora gäng var ett nytt fenomen förra året. Det uppfattades som en ”nyhet”. I år jobbar vi hårt med att stävja de problemen, säger Eriksson.

Bland annat finns en större polisinsats på plats i år och det finns även gott om volontärer i folkhavet som ska försöka avbryta de massövergrepp mot tonårsflickor som invandrarmännen roar sig med.

Förutom sexuella ofredanden har polisen även upprättat flera anmälningar om misshandel, olaga hot och våld mot tjänsteman under festivalen.

Annonser