Annonser
займ онлайн займы на карту грин мани отзывы

Ensamkommande flyktingbarn från Afghanistan slipper utvisning

Ett ensamkommande flyktingbarn från Afghanistan raggade upp en homosexuell man för ett sexmöte i Kalmar – och försökte sedan döda mannen med flera knivhugg. Den dömde påstår sig vara 17 år och kommer därför undan med ett och ett halvt års ungdomsvård – och slipper utvisning.

lagboken1
Den homosexuelle mannen fördes vid 3-tiden på morgonen den 19 februari i år till Västerviks sjukhus. Han hade då livshotande skador efter att ha blivit knivhuggen i bröstet och i buken.

Offret påstod först att han hade blivit angripen av en för honom okänd person. I april berättade han dock för polisen att gärningsmannen var ett ensamkommande flyktingbarn som han haft en sexuell förbindelse med.

Mannen hade känt flyktingbarnet i över ett år och de hade träffats någon gång i månaden för att röka hasch och dricka alkohol.

Kvällen den 18 februari utvecklades förhållandet och duon hade ett homosexuellt möte.

De gick sedan från offrets lägenhet till Stadsparken. Där gav flyktingbarnet mannen en lång kram, och högg honom samtidigt med en kniv i magen och bröstet.

Flyktingbarnet påstår att han är 17 år gammal och döms därför till ett och ett halvt års sluten ungdomsvård för mordförsök. Han ska också betala 135.000 kronor i skadestånd till den homosexuelle mannen.

Den dömde får stanna i Sverige och leva på bidrag eftersom assistentåklagare Robert Knutsson inte hade yrkat att han skulle utvisas.

Annonser