Annonser
займ онлайн займы на карту грин мани отзывы

Ett rätts Sverige som är utom kontroll

Lagboken! Den blåa stora boken ,den heliga skriften för Svea rikes folks säkerhet. Också rättighet.

Domstolar! Tingsrätt, hovrätt och Högsta domstol. För ett rättssäkerhet samhälle. Det sägs att alla är lika inför lagen. Är vi det?

Socialtjänstlagen, paragrafer och förordningar för välfärden med riktlinjer inom vård och omsorg.

Hälso sjukvårds lagen med lex Maria , Lex Sara och arbetsmiljö. För patienters trygghet i den vård och omsorg de bemöter. Där alla har rätt till lika vård. Får vi det ?

Dessa 4 olika begrepp som är relativt stora och styrande i vårt land. Det som både tjänstemän och privat personer kunnat stödja sig mot, har i takt med både massinvandringen, riksdags styrande och härvor plötsligt tappat fästet. Sverige har blivit ett land där ingen verksamhet längre har kontroll.

Den blåa stora lagboken har ingen betydelse längre. När till och med en minister står och säger att hon tyckte det var okej att bryta lagen, så är väl endå det ett kvitto på hur betydelselös lagarna är. Våra myndigheter och t.o.m domstolar bryter dagligdags mot våra egna lagar. Och numera känns det som man sitter och bara på ren rutin dömer.

I ett fall av LVU mot barn erkände en nämndeman och domare att LVU är satt på de grunder man BRUKAR sätta. Vi gör generella bedömningar. Inte individuella. Längre in i samtalet visa det sig att de hade inte ens gått igenom utredningen , de hade inte sett att utredningen var över året gammalt.

Ett annat fall som förvånar är Barnhuset kallar till möte med olika instanser för en liten pojke ,då väljer socialtjänsten bort pojkens läkare från Barnmedecin östra och plockar in en annan läkare från en vårdcentral i centrala Göteborg, som aldrig sett pojken och aldrig varit kopplad till pojken. Hans uttalande använder sig sen socialtjänsten av. Att pappan inte alls behöver vara orsaken till pojkens svåra symtom. Trots uttalande från BUP, barnomsorg, bekantar. Är det rättssäkerhet för ett barn? På det viset svor man fri en pappa som misshandlade både mor och son.

Det finns så många fall av tjänstefel som leder till helt felaktiga domar. Domar som sedan får förödande konsekvenser för människor som ställs utan skydd med våldsmän.

I dagens Sverige kan man dömas till 4-8 år i tingsrätten för att sedan helt frias i hovrätten. Hur är det möjligt? Hur kan det vara sådana skillnader? Är det rättssäkerhet?

Våldtäkter har ökat nåt drastiskt men inte straffen. Kvinnor och barn har fått sina liv förstörda för att ett gäng killar tar för sig. Tingsrätten har i sina domar friat dessa våldsmän med diverse ursäkter. Men aldrig tagit någon hänsyn till offren. Hänsynen visas till våldsverkare. Inte nog med att kvinnan redan är förstörd utan hon får gå igenom ett rent helvete och bli skändad en gång till av Myndigheter, våra svenska myndigheter.

IT skandalen ! Behöver man ens säga något om den. Det där är människor som borde sitta bakom lås och bom. Hade det varit du eller jag som utsatte landets säkerhet på det viset då hade vi nog inte fått gå lösa länge till. Men nu gällde det statsminister och andra ministrar. Och vad hände då ?

Jo de byter bara jobb och fick några miljoner på det jobb bytet.

Det är illa med Sverige så illa att t.o.m invandrare som bott här länge ger sig av från Sverige med orden : jag har gett upp hoppet

Hur många varnings skott ska gå av ?

Annonser