Annonser
займ онлайн займы на карту грин мани отзывы

Familj från afghanistan vill inte flytta

Migrationsverkets enhetschef Carl Hedberg beklagar att flytten blev omständlig för den afghanska familjen, men påpekar att den tackat nej till boende på Spenshult. – Hade de gått med på att flytta hit kunde vi ha hjälpt till.

Carl Hedberg känner till fallet med den asylsökande familjen från Afghanistan, som i går fick flytta från Arena Hotell – som varit tillfälligt asylboende sedan hösten 2013, men som nu tömts eftersom Migrationsverket sagt upp hyresavtalet.

– Vi erbjöd den här familjen att flytta till Spenshult, men efter att de varit här och tittat tackade de nej. De tyckte att det var för långt från rummen till köket, förklarar Hedberg.

Han pekar på hur hans personal ställt upp och bland annat kört med släp, exempelvis när asylsökande flyttat från Nissaström till Spenshult.

– Enligt Migrationsverkets riktlinjer får man egentligen bara ha med sig två stora väskor och en liten per person, men vi har full förståelse för att människor som vistats här länge har mer saker än så, säger han och tillägger:

– Därför försöker vi vara så tillmötesgående som möjligt – så länge det inte handlar om möbler – och prioriterar särskilt flytthjälp åt funktionshindrade, småbarnsfamiljer och ensamstående föräldrar.

– Men just i det här fallet, när de tackat nej till Spenshult, har vi tyvärr inte personalresurser att avstå till en så tidskrävande flytt. Det hade krävt en hel arbetsdag att köra så långt, fram och tillbaka, säger Hedberg och fortsätter:

– Dessutom är ju tågen i Sverige anpassade för att även rullstolsburna ska kunna åka med dem.

Annonser