Annonser
займ онлайн займы на карту грин мани отзывы

Fängelse för tvångsäktenskap i Afghanistan – första målet i svensk domstol

ringar_4
Den 43-årige pappan döms till fyra års fängelse efter att han bland annat tvingat sin dotter att gifta sig i Afghanistan med en främmande man. Pappan döms även för övergrepp mot dotterns pojkvän i Sverige.

Familjen har sitt ursprung i Afghanistan dit den 22-åriga dottern skickades för att gifta sig med en man som hon inte kände. Där befann hon sig hos släktingar som hon inte heller kände och hade ingenstans att vända sig. Lunds tingsrätt konstaterar att hon har har utsatts för hot och har känt sig tvungen att ingå äktenskap med den man som hennes pappa valt ut.

Tingsrätten konstaterar att hennes ”motvilja mot äktenskapet i Afghanistan” varit ”äkta och inte spelad” samt att hon ”har förmåtts ingå äktenskap genom utnyttjande av hennes utsatta belägenhet ”.

Accepterade inte pojkvännen
Dottern har haft en pojkvän i Sverige som inte har accepterats av pappan som utsatt pojkvännen för flera brott. Lunds tingsrätt finner det styrkt att pappan tillsammans med en 33-årig vän har rånat pojkvännen, frihetsberövat honom och även ofredat honom sexuellt – kränkningar som filmats och som männen har hotat att sprida på nätet om pojkvännen gick till polisen.

LÄS DOMEN FÖR NAMN OCH ORT

Annonser