займ онлайн займы на карту грин мани отзывы

Förorten är så mycket mer…

Segregerat ,utdömt,nedslitet,ödelagt och totalt nedsågat av resterande invånare i Göteborg. Det finns t.o.m människor jag pratat med som faktiskt inte ens skulle våga åka till Biskopsgården eller Angered. Kanske med all rätt

Bredfjällsgatan i Hammarkullen, långströmsgatan i biskopsgården, paprikagatan i lövgärdet,stjärnhusen i Frölunda MFL är hus som borde rustas upp. De ser ut som riktiga ghetton. Och i vissa hus undrar man hur folk ens vill bo där MEN …….

Ghetto är så mycket mer än nedslitna hus,kriminella gäng, segregation. Det är något speciellt man kan känna i den luften som man bara får där. Jag vet inte om det är jag som känner så för hela mitt liv ligger i biskopsgården.

Det var där jag lärde mig gå, där jag började förskola, där jag spela boll, där jag blev kär för första gången,där vi gick igenom olika svårigheter. Men vi gjorde det alltid ihop. En för alla- alla för en. Man var aldrig ensam. Vi fick styrka och vi gav styrka av varann…jag har lämnat förorten idag. Men jag lade kvar mitt hjärta på gatan i Biskopsgården och jag lade min själ på en bänk. För att jag aldrig skall glömma vem jag är och vad jag kommer ifrån.

Men någon tog min stadsdel ,den är inte samma som då. Då är en tid som flytt. Jag är dock stolt över vem jag blivit och kanske hade jag inte blivit den jag är idag om inte min uppväxt präglades av den kantiga tunga väg jag gick.

Idag åkte jag genom Frölunda , biskopsgården,Länsmansgården,Gårdsten,Angered, Hammarkullen och Hjällbo det är ingen otrygghet för mig,det är endå trygghet. Växer man upp där som blir man trygg i otryggheten.

Det gör mig bara så arg att man låter det förfalla ,husen rasar på långströmsgatan. Det ser ut som en slum. Förorten kan och borde rustas upp. Se runt om, massa din skog,sjöar och underbara platser som inte kommer till sin rätt. Hur kan politiker välja att göra människor så illa att man ödelägger ,glömmer bort och låter det gå sönder.

Det faller isär,går itu,det dör. Glöm inte en sak i detta. Jag lade mitt hjärta på gatan i Biskopsgården och jag lade min själ på en bänk. Och när ni hugger mig i mitt inre så ska jag lova er att ställa mig rakryggad upp och slåss för mitt ghetto och folket i det.

Rusta upp förorten – så mycket fint går till spillo

(Texten tillägnar jag alla mina gamla vänner som inte längre finns men också alla yngre förmågor som inte blivit så gamla ,vet att himlen har en fin plats till alla er där uppe! Det är inte längre bara vänner som dör,nu dör vänners barn och barnbarn. ) Tankar till er alla drabbade familjer ?