Annonser
займ онлайн займы на карту грин мани отзывы

Försökte våldta kvinna i hennes hem mitt i natten

En medel­ålders kvinna i Eskilstuna utsattes natten till idag för ett våldtäkts­försök sedan en främmande man tagit sig in i hennes hem.
– Han talade inte svenska, berättar polisens förundersöknings­ledare Gustav Langer

Strax efter klockan tre natten till idag får polisen larm från en adress i stadsdelen Norr i Eskilstuna. En främmande man har då försökt våldta en kvinna i hennes och hennes sambos bostad.

Våldtäktsmannen passar på när sambon går ut en kort stund med det medelålders parets hund. Han låser aldrig dörren om sig och våldtäkts­mannen ser då sin chans.

– Han kom in genom ytterdörren. Hon var i hallen när han kom in, berättar polisens förundersöknings­ledare Gustav Langer för Fria Tider och tillägger:

– Sambon hade precis gått ut.

Våldtäkts­mannen försöker dra ned kvinnan på golvet och slita av hennes byxor. Hon gör motstånd och skriker att sambon kommer komma hem när som helst.

Polisen skriver på sin hemsida att våldtäkts­mannen till slut ger upp och hoppar ut genom ett fönster. Samtidigt kommer sambon tillbaka in genom dörren. Han får syn på våldtäkts­mannen och tar upp jakten, men lyckas inte få fatt i honom.

Polisen har ett signalement på gärnings­mannen som man avslöjar för Fria Tider.

– En kort man med kort mörkt hår. Militärbälte, säger Langer när han läser innantill ur förhörs­protokollet.

– Han talade inte svenska, eventuellt östeuropeiska.

Det finns emellertid ingen uppgift om mannens ungefärliga ålder eller klädsel. Polisen har inte lyckats gripa någon för överfallet, men lägenheten har undersökts av polisens tekniker.

– De har eventuellt säkrat fingeravtryck på det där fönstret. Jag vet inte vad det var för kvalitet på det, men de säkrade i alla fall någonting som eventuellt går att använda för matchning, säger Langer.

Annonser