Annonser
займ онлайн займы на карту грин мани отзывы

Gothia Cup-tränaren slipper fängelse

tranare_0_0

Den arabiske fotbollstränaren dömdes till två månaders fängelse för att ha sexofredat tre tonårsflickor i samband med invigningen av Gothia Cup i Göteborg. Men nu har hovrätten beslutat att han istället ska dömas till villkorlig dom och slippa fängelse.

Det var i samband med fotbollsturneringens invigning som de tre flickorna blev omringade av mannen och spelarna i hans marockanska lag och utsatta för tafsningar.

Den 36-årige mannen har förnekat att han har flickorna på deras bröst och rumpa samt kysst en av dem på munnen.

– Jag lovar och svär vid Allahs namn att jag inte gjort det, förklarade han i förhör när han anklagades för att ha stoppat in tungan i den ena tjejens mun.

Han skyllde också på sina spelare.

– Det var de yngre killarna som gjorde så mot tjejerna. Kan ni bevisa att jag har gjort något så förtjänar jag att sitta i fängelse i tio år, sade han i förhör.

Enligt Göteborgs-Posten anser hovrätten, till skillnad från tingsrätten, att straffvärdet för brotten inte överstiger en månads fängelse och att det inte ”föreligger en presumtion för fängelse”. Därför kommer tränaren nu undan med villkorlig dom. han ska också betala 8.200 kronor i skadestånd till flickorna.

Annonser