займ онлайн займы на карту грин мани отзывы

Gotlänningen kan ha utsatt 70 barn för sexbrott

Största utredningen i sitt slag Förundersökningen mot den man i 50-årsåldern som sitter häktad för omfattande sexbrott mot barn går vidare. It-forensiker vid polisen har nu kunnat identifiera hela 70 barn som målsägande. 20 av dem finns på Gotland.

Den häktade mannen, som jobbar inom vården på Gotland, misstänks för att ända sedan 2011 ha kontaktat barn på olika sätt på nätet. Han sitter häktad misstänkt för köp av sexuell handling av barn, utnyttjande av barn för sexuell posering, försök till köp av sexuell handling av barn, försök till utnyttjande av barn för sexuell posering och sexuellt ofredande.

– Vi ligger på för att genomföra förhör med alla målsägande så snart som möjligt och jag hoppas att vi kan väcka åtal i alla fall under senare delen av hösten, säger åklagare Susanne Wihlborg.

Polisens it-forensiker har lyckats identifiera ett 70-tal målsägande i åldrarna nio till 16 år. Fler barn förekommer i utredningen men de har alltså inte gått att identifiera. Ett 20-tal av barnen finns på Gotland och resten på fastlandet. Utredningsarbetet är omfattande och komplicerat eftersom barn på många olika platser i Sverige ska höras av polisen.

De misstänkta brotten uppdagades när mannan greps och häktades för grov kvinnofridskänkning mot sin fru. I samband med det hittades uppgifter i mannens dator som ledde till att mannen nu även är misstänkt för de andra brotten.

För två år sedan dömdes en annan gotlänning till fem års fängelse för bland annat grovt utnyttjande av barn för sexuell posering. Hovrätten skärpte sedan hans straff till sex år och sex månader.

De brott som den nu häktade 50-åringen är misstänkt för är mer omfattande, sett till antal barn som kan ha drabbats.

– Det här är också annorlunda på det sättet att det är fler fall av sexuellt ofredande. Mannen har skrivit till flickorna och velat visa upp sig själv och har också gjort det. I det andra målet handlade det mer om att männen fick flickorna att posera.

Susanne Wihlborg berättar vidare:

– Han har också uttryckt en önskan i kontakten med tjejer om att han vill träffas.

Hur mannen ställer sig till brottsanklagelserna vill åklagaren inte gå in på.

När Susanne Wihlborg satte sig in i utredningsmaterialet var det en sak som slog henne.

– Ungdomar är väldigt öppna på nätet trots alla varningar. Och i chattar berättar de gärna om var man kan nå dem på andra ställen på nätet.

LÄS FRAMSTÄLLAN HÄR FÖR NAMN