Annonser
займ онлайн займы на карту грин мани отзывы

HD tar inte upp mordet på Lotta

Det var förra sommaren som 33-årige Martin Jonsson brutalt slog ihjäl 41-åriga Lotta Rudholm. Den 115 kilo tunge kroppsbyggaren hade misshandlat Lotta Rudholm med knytnävarna så svårt att en av poliserna som kom till platsen beskrev det som ”det värsta jag sett”.

”Hon förtjänade det, jag har gjort det och jag står för det jag gjort”.

Så sa Martin Jonsson till poliserna som grep honom efter mordet.

Tingsrätten dömde Martin Jonsson till livstids fängelse för mord men hovrätten tidsbestämde straffet till 18 års fängelse. HD har nu bestämt att inte ge prövningstillstånd i målet. Det innebär att hovrättens straff vinner laga kraft.

Riksåklagaren Anders Perklev hade överklagat och ville se en livstidsdom.

Martin Jonsson har tidigare straffats för en rad brott, däribland allvarliga våldsbrott. Hovrätten förverkade en villkorligt medgiven frihet på 10 månader från ett tidigare straff. Eftersom Jonsson därmed hamnade över det högsta tidsbestämda straffet för mord, 18 år, ansåg riksåklagaren att han skulle dömas till livstids fängelse.

Det var denna fråga åklagaren ville att HD skulle pröva.

”Högsta domstolen har inte tidigare prövat något mål där det dömts till fängelse i 18 år och villkorligt medgiven frihet samtidigt förklaras förverkad”, skrev Riksåklagaren i ett pressmeddelandet.

Annonser