Annonser
займ онлайн займы на карту грин мани отзывы

Heroinmissbruk bland afghanska ensamkommande flyktingungdomar

Det är Uppsalapolisens gatulangningsenhet som har sammanställt en rapport i dagarna om de ensamkommande ungdomarnas heroinmissbruk, skriver Upsala Nya Tidning.

Ungefär 30 afghanska ensamkommande flyktingungdomar i Uppsala medger att de har sett starkt heroinberoende och ytterligare 60 ensamkommande afghaner missbrukar heroin, visar provtagningar. Heroinmissbruket sägs vara så omfattande att polisen i Uppsala beskriver arbetsuppgiften som övermäktig

– För att finansiera sitt heroinmissbruk ägnar sig flera av de här personerna åt personrån. Det uppger Daniel Larsson, kommissarie vid Uppsalapolisen till Upsala Nya Tidning.

Statistik över hur stor andel av personrånen i Uppsala som begås av ensamkommande saknas. Men kommisarie Daniel Larsson misstänker att det är majoriteten eftersom rån med låga värden på rånbyten har ökat markant.

I många fall begås rånen trots att man bara kommer över mindre värden, exempelvis någon klocka eller en halskedja. Men det räcker till en kapsel rökheroin som kostar runt 200 kronor. Rån med så låga värden på bytet har vi inte tidigare sett i den här utsträckningen i Uppsala, säger Daniel Larsson.

Annonser