Annonser
займ онлайн займы на карту грин мани отзывы

Högg hustrun i huvudet med en yxa

Khadar Abdi, 39, som jagats för en brutal yxattack mot sin dåvarande hustru i Sverige förra året har gripits av polis i Wien, skriver Kronen Zeitung. Somaliern hade levt ostört som ”flykting” under falsk identitet i Österrike och skaffat sig en ny fru. Han har varit en av Sveriges mest efterlysta brottslingar.

Den nu 39-årige Khadar Musa Abdi kom med sin familj till Sverige 2013 för att söka asyl här.

Men förra sommaren slutade det riktigt illa för hans hustru. Helt utan orsak gick Abdi till attack mot sin fru och högg henne flera gånger huvudet med en yxa. Detta samtidigt som barnen såg på.

De bodde då i Alvesta kommun i Kronobergs län i Småland. Offret överlevde tack vare en akutoperation.

– Det var riktigt brutalt. Hon hade tur som överlevde, har Göran Åkerblom, kriminalinspektör för grova brott på polisen i Växjö, tidigare sagt till Nyheter24.

Efter attacken lämnade Khadar Abdi bostaden och lyckades ta sig ut ur landet. Spåren slutade i Belgien.

Somaliern uppfattades som våldsam och labil och polisen såg det som angeläget att gripa honom så snabbt som möjligt.

Svensk polis lade därför till mannen på den internationella listan över de mest eftersökta brottslingarna i Europa, Europols så kallade ”Europe’s most wanted”.

Och nu, drygt ett år senare, har han alltså gripits i Österrikes huvudstad Wien. Där hade han sökt asyl på nytt och levde under falsk identitet.

Enligt Kronen Zeitung mottog han sin asyl i januari i år och var en så kallad ”erkänd flykting”. Han hade till och med en ny kvinna vid sin sida, som han skulle bygga ett nytt liv med.

Gripandet kunde ske efter tips från allmänheten.

Khadar Abdi är somalisk medborgare men ska nu lämnas ut till Sverige. Han är på sannolika skäl misstänkt för mordförsök och det ska redan ha utfärdats en europeisk arresteringsorder, enligt Expressen.

Annonser