Annonser
займ онлайн займы на карту грин мани отзывы

Hotade stycka exfrun i hundra delar – får stanna i Sverige

En 41-årig flykting från Syrien döms till två års fängelse för bland annat grov kvinnofrids­kränkning sedan han under en längre tid misshandlat och hotat stycka sin före detta fru. Syriern får dock stanna i Sverige efter avtjänat straff.

Den syriska flykting­familjen; mamma, pappa och två barn, kommer till Sverige åren 2011 och 2012. De betalar pengar till en människo­smugglare som hjälper dem att via Grekland ta sig hela vägen till det nord­europeiska landet.

I Sverige söker de asyl och beviljas permanent uppehålls­tillstånd i november 2013. Så småningom hamnar de i Eskilstuna där de bosätter sig i ett förorts­område som numera domineras av araber från Syrien.

Men mannen är hela tiden misstänksam mot sin fru eftersom de inte kommit till Sverige samtidigt. Han tror att hon varit otrogen med smugglaren i Grekland, innan paret återförenats i Sverige, och anklagar henne för att vara en ”hora”.

Situationen förvärras av att kvinnan, som idag är 35 år gammal, är analfabet och saknar utbildning. I Sverige vill hon nämligen ta chansen att lära sig läsa och skriva, något som 41-åringen motsätter sig. Han blir allt mer misstänksam, hon får inte lämna hemmet ensam eller ens gå till affären för att handla mat utan manligt sällskap.

Våren 2015 börjar 41-åringen misshandla sin fru med sparkar och slag. Vid ett tillfälle larmar ett av barnen, som då bara är 12 år gammal, polisen på grund av hoten mot mamman.

– Jag ska stoppa polisernas kukar i din mammas och systrars fitta! skriker den arge 41-åringen på arabiska.

2016 begär kvinnan skilsmässa och beviljas även kontaktförbud mot sin före detta man.

Men 41-åringen struntar i kontakt­förbudet och hoten fortsätter. Han försöker leta upp exfrun och skickar SMS och andra text­meddelanden till henne. I oktober förra året skickar han ett meddelande där han berättar att han tänker stycka henne i 100 och 600 delar. Han ska dessutom ”skära av din fitta”, skriver han.

Tre dagar senare ringer han till exfrun samtidigt som en kvinna från social­tjänsten är hemma hos henne och barnen. Trots att han får förklarat för sig att de sitter i ett möte åker han hem till den före detta frun.

– Öppna, din jävel! skriker han in genom brevinkastet.

Enligt domen skriker han även andra saker på arabiska som ingen velat översätta eftersom det ”inte var några snälla saker som han skrek”. Kvinnan från social­tjänsten ringer polisen som kommer och griper den aggressive araben som är mycket våldsam och fäktar med armarna.

Nu har den 41-årige araben dömts till två års fängelse för grov kvinnofrids­kränkning och våldsamt motstånd. Åklagare Gabriel Frosteby yrkade dessutom utvisning för kvinno­misshandlaren, men domstolen tycker att mannen kan få stanna i Sverige. Brottet är inte av ”sådan särskilt allvarlig beskaffenhet”, anser man.

 

Annonser