Annonser
займ онлайн займы на карту грин мани отзывы

Ion Rosu

kriminellt_nagel

Ion Rosu
19900283-2518
Medborgare i Rumänien


 

Ion Rosu är från Rumänien och kom till Sverige för några år sedan med målet att skaffa sig en försörjning. Under sin första tid här tvingades han att tigga för att klara sitt uppehälle. Han kom senare i kontakt med ett nätverk på Gotland som bedriver ideell hjälpverksamhet med inriktning på rumänska romer. Han kom därigenom i kontakt med kvinnan i målet, som var aktiv inom nätverket.

Kvinnan var vid den tiden gift och bodde i en villa med make och barn. Efter ett tag tilläts Ion Rosu och en kamrat till honom bo i en husvagn på kvinnan och hennes makes fastighet. De började umgås med varandra. Kvinnans make bedrev eget företag och var ofta bortrest. Kvinnan började umgås alltmer med Rosu. Hon uppskattade hans umgänge särskilt som han – till skillnad från maken – ofta gav henne komplimanger och bekräftade henne som person. Hon fick känslor för honom och de inledde ett förhållande, utan makens kännedom. Ion Rosu och dennes kamrat tilläts efter ett tag att flytta in i villan. Förhållandet mellan Rosu och kvinnan fortsatte sedan under ganska lång tid utan att maken fattade några misstankar.

Rosu blev också starkt irriterad på henne eftersom han misstänkte att hon – tvärt emot vad hon själv hävdade – fortsatte att ha sex med sin make. Bråken mellan dem kom allt tätare och till sist förklarade Rosu att han själv skulle ta steget att underrätta maken om deras förhållande genom att skicka en bild på dem i sängen. Detta fick kvinnan att berätta sanningen för sin make och begära skilsmässa.

Kvinnan och hennes nyfunne partner, Ion Rosu, flyttade till en egen lägenhet. Ion Rosu blev alltmer kontrollerande och försökte begränsa henne på olika sätt. Detta beteende blev så jobbigt att hon tillslut valde att göra slut, men hon gick med på att de skulle träffas en sista gång – kvällen den 22 juni 2016.

De träffades i bostaden och Rosu började förolämpa henne genom att säga att hon skulle vara glad över att han ville ha henne, eftersom hon inte precis var den snyggaste i världen och dessutom hade fött två barn. Kvinnan hade just duschat och hade ett badlakan virat runt kroppen. Hon blev upprörd och bad Rosu lämna bostaden. Hon såg hur det då plötsligt blixtrade till i ögonen på honom och ögonblicket därefter drog han av henne badlakanet, tog stryptag på henne och vräkte ner henne i dotterns säng. Hon blev rädd och började skrika högt efter hjälp. Rosu tystade henne genom att trycka in delar av badlakanet i munnen på henne.

Hon lyckades dock ta sig loss och sprang ut i vardagsrummet där hon på nytt började skrika högt. Han kom i fatt henne och drog med våld in henne i hennes egen säng. Där satte han sig sedan grensle över henne, tog på nytt stryptag om hennes hals. Hon kämpade emot så gott hon kunde men insåg att hon inte kunde lyckas. Han hotade att döda henne och efteråt bära ut hennes kropp i skogen. Han sa också att om hon gick till polisen skulle han anlita någon att döda henne. Han förklarade därefter att han ville ha sex med henne en sista gång. Kvinnan grät och förklarade att hon inte ville ha sex med honom. Efter ett tag tog han av sig sin skjorta och drog ner sina byxor. Han förde sedan in sin penis i henne. Han drog ut penisen och ejakulerade i byxorna. Kvinnan hade svårt att förstå vad det var som hade hänt och frågade därför vad han hade gjort. Han svarade att han ”avslutade i byxorna” för att inte lämna bevis efter sig.

Kvinnan sprang ut i vardagsrummet och skrek på nytt efter hjälp. Hon försökte även ta sig ut ur bostaden men hindrades av Ion Rosu. Han var rasande och tvingade på nytt in henne i sängen. Där tryckte han en kudde över hennes huvud så hon fick svårt att andas. Han tilldelade även henne flera slag mot huvudet när detta var täckt av kudden. Han uttalade att kudden gjorde så att hon inte fick några blåmärken. Målsäganden var i något skede övertygad om att han skulle döda henne.

Efter att det gått flera timmar bestämde han sig för att gå därifrån. På vägen mot ytterdörren stannade han upp och varnade på nytt målsäganden för att gå till polisen. Kvinnan skrek högt åt honom att gå därifrån. Han tog då tag i en kniv som fanns i ett knivblock på en köksö och gjorde ett utfall mot henne. Fullständigt rasande tryckte han handen med kniven mot hennes hals och tvingade på så sätt ner henne på golvet. Hon var i det läget övertygad om att han skulle döda henne. Hon vädjade på nytt till honom att gå därifrån, varpå han lugnade ner sig. Han torkade av knivens blad och skaft och ställde tillbaka kniven i knivblocket. Han gick sedan ut ur hennes bostad. Kvinnan och Ion Rosu väntar barn ihop.


 

DOMSLUT
Fängelse 3 år för olaga frihetsberövande, olaga hot och våldtäkt.

Läs hela domen här!

Annonser