Annonser
займ онлайн займы на карту грин мани отзывы

Jag har hört det förrut

http://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/de-g%C3%A5r-f%C3%B6r-%C3%B6kad-trygghet-1.4764003

Född i förorten och mitt hjärta är kvar i förorten även om jag inte är där rent fysiskt.

Ni kan ta kärringen från Biskopsgården,men ni kan inte ta Biskopsgården från kärringen.

Ingen kan lura mig att tre lampor på spårvagnshållplatsen gör orten tryggare. Inte heller ökar en boule bana på umgänge i vårt mångkulturella Biskopsgården.

Jag kommer påpeka det om och om igen ,ni arbetar ju helt fel. Ni lyssnade inte för 10 år sen när vi i stadsdelen slog första larmen, skolorna vägrade ta föräldrar födda i stadsdelen på allvar. Vi visste vart vi var på väg. Trygghets vandring har ni hållt på med i flera år. Tycker ni på allvar att det fungerar?  Har det blivit bättre?

Ni svek mig, ni svek mina barn. Mitt hem blev min rädsla. Rädslan för att barnen mina skulle skadas och jag skulle vara en av de många föräldrar som fått ta avsked vid en kista av sina barn. För det kvittar om mina barn inte lever kriminellt, många offer i biskopsgården har även varit oskyldiga. Varav 2 små barn !

Hur kan en hel stadsdel och stadsdels förvaltning bara blunda för denna verklighet. Bara skrapat på en yta med akuta lösningar i en värld där gatorna fylls med ungas blod och gråtandes föräldrars desperation.

Att återigen få läsa denna artikel i tidningen om trygghets vandring är för mig ett stort slag i magen. Detta är yt skrap.

Att vända den ondo och det laglösa som fått plöja sönder min fina stadsdel kräver sina krafter att få bukt med. Långsiktiga mål. Stärka skolor, socialtjänsten så man får tillbaka samhällets skyddsnät. Där skola och socialtjänst samarbetar tillsammans med polis. Att lägga resurser och pengar på barn och unga är en investering som är otroligt lönsam för framtiden. Ungar på glid ska fångas upp tidigt ,få en vuxen värld runt sig med trygghet är oerhört viktigt. Och det behövs mer än någonting annat.

Trygghets vandring är inte det som stadsdelen behöver om man aldrig tänker ta itu med grund problemen. Trygghets vandring kan däremot vara aktuellt och ett fint komplement om man gör det grov jobb med familjer,skolor och mångkulturen. Utanförskap och segregation måste brytas. Det är ett stort massivt arbete ,men måste göras innan vi kan prata trygghet i form av rädsla att gå ute.

Det kvittar nämligen hur många lampor som lyser ute om man inte tar itu med kriminella och unga på glid. Det kvittar hur många buskar ni sågar ner ,om ni inte burar in våldtäktsmän. Men medans utredningar med brott mot barn och kvinnor bara lägga på hög så skapar man ett laglöst land och svårhanterliga bostads områden.

I över 10 år har ni inte lyssnat, under tio år har många unga satt livet till. Och endå fortsätter ni med samma lösning , den kommer inte fungera,tro mig!

Nu får ni se till att vakna – er sovmorgon måste ju vara slut nu!

 

Annonser