Annonser
займ онлайн займы на карту грин мани отзывы

Kissade på gravid fru för att hon var barnvakt – får stanna i Sverige

31-årige man från Somalia dömdes i veckan till fyra månaders fängelse för att ha misshandlat och ställt sig och urinerat på sin gravida fru

Natten till 9 augusti i år larmas polisen till en lägenhet på Appelbergs­vägen i Sundsvall – ett i vanliga fall svensk­dominerat, lummigt och relativt lugnt flerfamiljs­område strax utanför Sundsvall.

En gravid kvinna berättar att hon blivit miss­handlad av sin man. Paret har ett gemensamt barn och kvinnan är nu gravid igen med ytterligare ett barn.

Den 31-årige somaliern , som enligt domstolen är ”kraftigt berusad”, grips av polis. Han anhålls kort därefter på sannolika skäl misstänkt för misshandel och ofredande.

Motivet: Hon var barnvakt
Under utredningens gång kommer det fram att han provocerats av att sambon ställt upp som barnvakt för sin treåriga systerdotter. Kvällen den 8 augusti vill han att flickan omedelbart hämtas av sin mamma, något som inte är möjligt. När han kommer hem från en festkväll denna tisdag går han därför till rasande attack.

31-åringen tvingar ned hustrun på golvet, slår henne med knytnävarna, sparkar henne i ansiktet och hämtar en burk öl som han häller över henne. Därefter knäpper han upp byxorna och ställer sig vid två tillfällen och urinerar på den kvinna han väntar sitt andra barn tillsammans med.

”Hon låg ner vid båda tillfällena och urinen träffade från magen och uppåt. Hon var alldeles blöt i håret av bl.a. urin”, skriver domstolen i sin dom.

Klockan ett på natten lämnas den treåriga flickan tillbaka till sin mamma.

Ökänd hos polisen
En slagning på manen visar att han finns med ett antal gånger i polisens belastnings­register. För fem år sedan fick han ett utbrott i Stockholms stads lokaler i Hässelby Gård och slog i samband med det sönder en datorskärm genom att kasta den i golvet.

Så sent som förra året dömdes 31-åringen för misshandel och ofredande. Den somaliska familjen fick till slut en hyres­lägenhet av bostads­bolaget Balder där de bott tillsammans fram till augusti i år. Familjen lever, liksom många andra invandrare från Somalia, på socialbidrag.

Under domstols­förhandlingen under veckan fick mannen hjälp av en somalisk tolk. Trots att 31-åringen upprepade gånger är dömd för våldsbrott, lever på bidrag, inte är svensk medborgare eller lärt sig svenska språket yrkade åklagaren inte på att få honom utvisad.

han dömdes till fyra månaders fängelse men får alltså stanna i Sverige efter avtjänat straff.

Annonser