займ онлайн займы на карту грин мани отзывы

Kvinna döms – köpte pepparspray

En kvinna i 65-årsåldern i Strömstad har dömts till vapenbrott för att hon bar pepparspray eftersom hon kände sig otrygg efter att hennes son blivit misshandlad

Kvinnan greps av väktare på Rådhuset i Karlstad som upptäckte att hon hade pepparspray på sig. Hon berättade att hon köpt sprayen efter att sonen misshandlats år 2013 och förövarna gick fria.

Enligt kvinnan hade hon också vidtagit åtgärden eftersom Strömstad hade blivit farligare på senare tid och det förekommit att personer skjutit in i hus. Hon kände hon sig alltmer otrygg, särskilt när hon jobbade under kvällar och helger, och köpte därför pepparsprayen av en person som i sin tur beställt den på nätet.

Värmlands tingsrätt dömer nu kvinnan till 40 dagsböter för ringa vapenbrott.

”Hon har vidare uppgivit att hon inte kontaktat någon myndighet för att efterhöra om sprayen var tillåten. Mot bakgrund av dessa omständigheter kan, även om tingsrätten inte ifrågasätter den känsla av otrygghet som NN berättat om, någon annan slutsats inte dras än att NN i vart fall agerat oaktsamt i förhållande till det olovliga innehav som sprayen medförde”, skriver domstolen i sitt beslut.