Annonser
займ онлайн займы на карту грин мани отзывы

Kvinnlig turist ska ha våldtagits flera gånger i lägenhet i Stockholm

En kvinna har anmält att hon våldtagits flera gånger i en bostad i Stockholm.

Kvinnan är på tillfälligt besök i staden, uppger en källa för Aftonbladet. Övergreppen ska ha skett i en Airbnb-lägenhet.

Polisen har inlett en förundersökning om grov våldtäkt.

Kvinnan kom in till ett sjukhus i Stockholmsområdet på tisdagsförmiddagen och uppgav att hon utsatts för flera våldtäkter.

Enligt uppgifter till Aftonbladet är kvinnan turist, och brottsplatsen ska vara en lägenhet i Stockholm som hyrts ut av en privatperson via bostadsförmedlings-sajten Airbnb.

Polisen har inlett en förundersökning om grov våldtäkt. Tekniker har varit på plats i den aktuella lägenheten under dagen för att säkra bevis.
Polisen förtegen

Towe Hägg, presstalesperson på polisen i Stockholm, är förtegen om det inträffade. Hon bekräftar dock att en kvinna kommit till ett av Stockholms sjukhus och sagt att hon utsatts för våldtäkt.

– Vid 10-tiden i dag kom en kvinna in till ett av länets sjukhus och gjorde en anmälan om våldtäkt. Vi arbetar med utredningen på olika sätt nu.

Rör det sig om flera övergrepp?

– Det jag precis sa är det som jag har att gå ut med just nu. Det pågår ett arbete med att samla in material.
En ska vara anhållen

Enligt uppgifter till Aftonbladet har polisen identifierat en gärningsman som är misstänkt för brottet. Han är anhållen i sin frånvaro.

Sent på tisdagseftermiddagen var polisen fortsatt mycket förtegen om utredningen.

– Vad som kommit fram och vilka åtgärder som vidtagits är inget som vi kommer att gå in på. Orsaken är att det skulle kunna påverka utredningen negativt, säger Sven-Erik Olsson vid länskommunikationscentralen.

Annonser