Annonser
займ онлайн займы на карту грин мани отзывы

Lars-Göran Karlsson, Västra frölunda

Namn: Lars-Göran Karlsson
Personnummer: 19470709-5230
Adress: Sandhamnsgatan 1 C, 421 66 Västra Frölunda

Dömd för: Grov våldtäkt mot barn, grovt sexuellt övergrepp mot barn (HR 2014-01-14)
Straff: Fängelse 5 år

Lars-Göran Karlsson och hans fru har fungerat som jourfamilj åt barn i 18-19 års tid. Flickan bodde hos Lars-Göran dom sex första månaderna i hennes liv och flyttade senare till en annan fosterfamilj, men dom fungerade i fortsättningen som en avlastningsfamilj och hon fick vara hos dom ungefär en helg i månaden fram till sommaren 2011.

Den 9 Juni 2013 berättade flickan om övergreppen för sin fostermamma som kontaktade socialtjänsten, varefter socialtjänsten gjorde en polisanmälan. Av utredningen i målet framgår att flickan är diagnostiserad med en lindrig utvecklingsstörning, varför hon i nuläget har en kognitiv utvecklingsnivå som högst en tioåring.

Lars-Göran har vid fyra tillfällen gjort handlingar jämförlig med samlag med flickan och vid flera tillfällen haft vanligt samlag och även använt en sexleksak. Vid brottstillfällena var hon endast 11-13 år gammal.

Hovrätten ändrade tingsrättens dom till Grov våldtäkt mot barn, grovt sexuellt övergrepp mot barn och förlängde straffet från 3 år till 5 år i fängelse.

Läs hovrättens dom här

Annonser