Annonser
займ онлайн займы на карту грин мани отзывы

M-politiker sparkas efter att ha kallat minister ”hora” i TV

Den moderate lokalpolitikern Delmon Haffo sparkas med omedelbar verkan efter att ha kallat socialförsäkrings­minister Annika Strandhäll (S) för ”hora”

Uttalandena gjordes vid lunchtid idag i en direktsänd webb-TV under torsdagen. Enligt DN, som var först med nyheten, förstod Haffo troligen inte att kameran var igång och att det han sade sändes ut till allmänheten.

– Jag har en plan för ett svagare Sverige där vi ska vara så jävla PK hela tiden, säger han innan han tar i rejält:

– Annika Strandhäll; det var olämpligt, det var inte okej att skämta om mäns rösträtt. Dra åt helvete din hora!

M-politikern arbetade fram till idag som ”digital kommunikatör” för Moderaterna och var vice gruppledare samt ordförande för partiet i Salems kommun. Parti­ledaren Anna Kinberg Batra fördömer hans uttalanden.

– Det är helt oacceptabelt och det tar jag kraftigt avstånd ifrån, säger hon till DN.

Hon säger att hon ska ta upp saken med Haffos närmaste chef och nu har alltså den assyrisk/syrianske politikern fått sparken.

Annika Strandhäll kommenterar själv det hela på Facebook på följande sätt:

”Vi måste ha en god samtalston. Vi har alla ett ansvar för vilken nivå vi sätter. Det här är ett språk vi inte accepterar i klassrum, då kan vi inte heller acceptera det i politiken.

Vi politiker vill många gånger vara förebilder för de unga människor som ofta är de mest aktiva på sociala medier. Vi måste alla ställa oss frågan vilken bild de ska ha av vuxna i politiken.”

Annonser