Annonser
займ онлайн займы на карту грин мани отзывы

Malmöfestivalens sista dag

Fyra unga män sitter gripna hos polisen efter att ha tafsat på unga tjejer under Malmöfestivalens sista dag. ”Det är otroligt tråkigt att det händer – men positivt att det anmäls”, säger Sanna Bang Olsson, chef för fältgruppen.
dask-på-rumpan-620x330
Tidigt på lördagsmorgonen har det lugnat ned sig en aning hos Malmöpolisen men under kvällen och natten har man haft att göra.
– Vi har fyra gripna för sexuella ofredanden på Malmöfestivalen och totalt är det åtta, tio tjejer som anmält att de blivit utsatta, säger Timmy Jeppsson, biträdande inre polisbefäl.
De gripna männen är enligt polisen mellan 15 till 20 år gamla, och målsägarna är unga tjejer.
Mellan 20 och 25 personer, flera av dem underåriga, fick frihetsberövas för berusning under natten.
– Det märks att det är sista festivalnatten, konstaterar Timmy Jeppsson.
Sanna Bang Olsson, chef för fältgruppen, var själv på plats under festivalens sista kväll och säger att hon inte själv träffade någon av tjejerna som blivit utsatta för trakasserier.
– Det är otroligt tråkigt att det händer – men positivt att det anmäls. Det visar att det finns en ökad medvetenhet i samhället. Unga tjejer visar att det inte är ok – och det avspeglar sig i anmälningsstatistiken.
– Sexuella trakasserier har funnits tidigare, men nu märks det att kvinnor vågar säga ifrån – och säger ifrån.
Hon tycker att årets Malmöfestival har varit en typisk festival, med relativt lugna vardagskvällar och stökigare helger. Trots att många aktörer samverket för att höja säkerheten för ungdomar under festivalen och arbetet överlag fungerat bra, menar hon att insatserna alltid kan bli bättre.
– Vi kan aldrig göra tillräckligt. Alla unga ska känna sig trygga.

Annonser