Annonser
займ онлайн займы на карту грин мани отзывы

Man försökte slita in 16-årig flicka i bil – Polisen: ”Han talade inte svenska

En 16-årig flicka överfölls idag på morgonen av en man när hon var på väg till skolan i Jönköping.
– Hon har inte känt igen språket, säger polisens presstalesman Tommy Thorngren

Det var strax före klockan åtta idag på morgonen som den 16-åriga flickan var på väg till Bäckadals­gymnasiet i Jönköping. På Vegagatan, ett knappt kvarter från skolan, blev hon plötsligt överfallen av en bilburen man i 30-årsåldern.

– Den här mannen har tilltalat henne och försökt dra med sig henne mot sin bil, berättar polisens presstalesman Tommy Thorngren för Fria Tider.

– Hon har inte känt igen språket, så nationalitet är svårt att svara på där. Hon har gjort bedömningen att han inte är svensk på så sätt att han pratat ett språk hon inte känner igen, fortsätter han.

Efter att flickan slitit sig loss och tagit sig till skolan larmades polisen.

Enligt det signalement som larmats ut på polisens hemsida beskrivs gärningsmannen som ”en relativt kort man i 30-årsåldern. Han hade mörkt hår och talade inte svenska. Bilen som han enligt uppgift ska ha försökt dra in tjejen i är röd och stod parkerad på Vegagatan”.

– En av anledningarna till att vi varit detaljerade med signalement är att vi gärna vill ha tips från allmänheten, förklarar Thorngren och tillägger:

– Man kanske har sett händelsen eller vet vem mannen är om man känner igen signalement tillsammans med bilen.

Efter överfallet, som rubriceras som ofredande, skjutsades flickan hem. Ett antal liknande incidenter inträffade i Jönköping under våren där yngre barn ofredades på väg till skolan, men polisen tror inte att det finns något samband mellan dagens överfall och vårens ofredanden.

Annonser