Annonser
займ онлайн займы на карту грин мани отзывы

Man från Afghanistan slog sönder HVB-hem i Ronneby

I början av april var det flera bråk på HVB-hem i Ronneby. Men efter en lugnare tid så uppstod det i måndagskväll bråk igen. SAED Abbas Husseni, 19991086-2532 Medborgare i Afghanistan greps av polis efter slagit sönder stora delar av boendet.SAED Abbas Husseni slog sönder ett tjugotal fönsterrutor och 15 lampor var sönderslagna och elva lampor var dessutom nedslitna. En stor mängd inredning, inklusive ett marmorbord, var också helt förstört.

Uppskattad kostnad för reparationer 130 000 kr.

Kommentar:
”På fråga vad som kan ha utlöst detta beteende uppger Barbro [personal på boendet] att en anledning är att han ville flytta därifrån, att han inte gillade reglerna på boendet t ex att köket stänger vid en viss tid och att wi-fi stängs av klockan 23.00 varje kväll.”

”Barbro uppger vidare att en annan anledning kan vara att Saed fick avsluta sin boxningsträning i klubben i Ronneby. Han blev avstängd. Han hade inte lyssnat på tränaren och inte följt reglerna. Han har därefter tjatat om att han vill byta boxningsklubb. De har kontaktat flera klubbar bl a i Karlskrona om att Saed ville börja träna men samtidigt informerat klubbarna om hans hepatit B. Då har det blivit nej från klubbarna.” (FUP, sid. 25)

I yttrande från polisen angående åldersbedömning; ”Efter en åldersbestämningen som gjordes av migrationsverket framkom det att han är klart över 18 år.”

Fick avslag på asylansökan 14 augusti. Beslutet överklagat till Förvaltningsrätten.

Enligt yttrande från kriminalvården flyttades han efter skadegörelsen till asylboende i Jokkmokk.

 

Annonser