Annonser
займ онлайн займы на карту грин мани отзывы

Män i Karlskrona får bo med barnbrudar

Karlskrona är den enda kommunen i Blekinge som tillåtit att gifta barn får bo tillsammans med sina vuxna makar.

I Sverige är det förbjudet med barnäktenskap, men i förra veckan presenterade Ekot en granskning om hur sex svenska kommuner ställer sig till barnäktenskap. Granskningen visar att mer än 70 gifta asylsökande barn kommit till kommunerna den senaste tiden och att många av dem tillåts bo med sina vuxna makar.

I Sölvesborg och Ronneby har man separerat gifta asylsökande barn som kommit till Sverige. Men Karlskrona kommun låter två 17-åriga flickor bo med sina män, en av dem är gravid och en har ett barn tillsammans med sin make. Det skriver Sydöstran.

Socialnämndens ordförande Ingrid Hermansson (C) menar att hon är trygg i beslutet att låta paren leva ihop, men att äktenskapen inte erkänns.

– Vi har valt att inte erkänna äktenskapen och inte betrakta flickorna som gifta utan som minderåriga levande i ett samboförhållande. Eftersom att de har ingått äktenskap i sina hemländer gäller det inte i Sverige, säger Socialnämndens ordförande Ingrid Hermansson (C) till Sydöstran.

I Karlshamn pågår diskussioner om två flickor som bor på ett asylboende tillsammans med sina makar. Kommunen har inte bestämt om de ska få bo med sina makar efter en placering.

Läs fakta här https://unicef.se/fakta/barnaktenskap

Maila gärna era Tankar och funderingar till Ingrid Hermansson MAIL   [email protected]

Annonser