Annonser
займ онлайн займы на карту грин мани отзывы

Marockanska invandrare döms för rån och stöld mot äldre

Morad-El-Haddaji-och-Samir-Hasun-630x337
Morad El Haddaji, Samir Hasun och två andra gärningsmän har tillsammans stulit smycken, kikare och en väderstation till ett okänt men inte obetydande värde från den 87 åriga kvinnan genom att, efter att ha trängt sig in i hennes bostad i Enskede, dragit ned henne från sängen så att hon slagit i huvudet på bord eller golv, tryckt ned henne mot golvet, tagit strypgrepp om henne och hårt klämt åt hennes hals så att hon fick dödsångest och svimmat av en stund, föst eller dragit ut henne ur sovrummet samt ryckt eller slagit en telefon ur hennes hand när hon försökt påkalla hjälp. Gärningsmännen har även dragit av ringar från hennes fingrar. den 87 åriga kvinnan fick näsblod, smärta, blåmärken, svullnader och ömhet. Detta hände någon gång runt midnatt mellan den 23 och 24 januari 2016 i hennes bostad på i Enskede, Stockholm.

Gärningsmännen har visat synnerlig råhet genom att på ett hänsynslöst sätt utnyttjat kvinnans skyddslösa och utsatta ställning med hänsyn till hennes höga ålder och genom att ha trängt in i hennes bostad och överrumplat henne när hon sov ensam under nattetid.

Den 87 åriga kvinnan beskriver händelsen:

Kvinna vaknade av att fyra mörka siluetter stod i hennes sovrum. Precis innan hade hon hört något som knakat och satt sig upp i sängen. En av gärningsmännen tog ett strypgrepp på henne. När hon sade något till honom om vad han höll på med tryckte han till runt hennes hals som gjorde att hon förmodligen tappade medvetandet. Innan hon svimmade hade hon haft svårt att andas. Hon vaknade sedan när hon stod lutad mot dörrposten i sovrummet. Personen måste ha haft vantar eller handskar på sig då det inte var hud mot hud. Hon förstod att hon i samband med strupgreppet ramlat ur sängen och slagit ansiktet mot golvet. Hon minns inte riktigt hur hon kom ut i hallen.

När hon satt i soffan i hallen lyckades hon ringa till sin dotter. En av personerna upptäckte det och slet ur sladden från telefonjacket. Hon hörde någon av dem säga brorsan och mamma. En av dem hade innan gett henne toapapper för att hon skulle torka sig om näsan. Personen tog även sitt finger mot munnen för att visa att hon skulle vara tyst. Gärningsmännen försvann ut genom köksdörren. Hon uppfattade personerna som utländska ungdomar. Hon kan inte säga om de var män eller kvinnor. De hade alla mörka kläder och hon såg dem som siluetter då det var mörkt i huset och endast gatubelysningen ute sken in i huset. Hon vågar inte längre sova ensam i huset utan sover hos sin dotter. Hon har mått dåligt efter händelsen och är rädd för att sova ensam. Gärningsmännen måste med våld ha dragit av hennes två ringar. Amuletten med inskriptionen ”älskad mamma” som påträffats hade hon fått av sin dotter.

Morad El Haddaji döms för grovt rån fängelse 5 år.

Morad El Haddaji är marockansk medborgare och 21 år gammal. Han dömdes under ett annat namn född 1998 av Stockholms tingsrätt den 30 december 2014 för våldtäkt och grov stöld till sluten ungdomsvård 5 månader.

Samir Hasun döms för grovt rån till sluten ungdomsvård 1 år 4 månader Samir Hasun är marockansk medborgare och såvitt känt, 17 år gammal. Båda gärningsmännen ska utvisas i 10 år ur riket och förbjuds att återvända hit tidigast 2026-05-20

Annonser