Annonser
займ онлайн займы на карту грин мани отзывы

Marcus André Kullbratt

Marcus André Kullbratt .

har erkänt brottet. Enligt åtalet har han också spridit filmer och bilder som visar sexuella övergrepp på barn till andra men det förnekar han.

Vice chefsåklagare Caroline Fransson vid Åklagarkammaren i Uddevalla berättar hur mannen upptäcktes:

– Det var genom polisiärt internationellt samarbete. Svensk polis har fått tips av schweizisk polis som har utrett ett ärende och där förekom ett IP-nummer som skickades över till Sverige.

Det var 2015. I november 2015 gjordes en brottsanmälan och därefter har polisen utrett ärendet.

– Det har gjorts en husrannsakan och ett antal datorer har tagits i beslag och undersökts av it-forensiker, säger Caroline Fransson.

Totalt rör det sig om 11 806 bilder och 154 filmer med en sammanlagd speltid på 42 timmar. Av dessa beskrivs 496 bilder och 92 filmer som särskilt hänsynslösa och de visar sexuella övergrepp på framför allt barn som inte har kommit upp i skolåldern ännu.

På frågan om vilket sätt som mannen ska spridit filmerna och bilderna på, säger Caroline Fransson:

– Med hänsyn till de dataprogram som han har använt för nedladdning, är det så att man också delar med sig till andra. Jag anser att det inte bara är en möjlighet utan också ett faktum och att han har varit medveten om det och haft uppsåt att göra det.

I förundersökningsprotokollet står bland annat följande: ”Tester med flera datorer visar att det inte går att förhindra delning av material som man håller på att hämta/laddar ner med programvaran …

Det finns inga tecken på att mannen själv ska ha tagit några barnpornografiska bilder eller filmer.

Åklagaren anser att mannens brott är särskilt grovt eftersom det är så många bilder och filmer och då en del av det visar små barn som utsätts på ett särskilt hänsynslöst sätt. Brottet är också grovt eftersom han anses ha spridit materialet till andra.Annonser