Annonser
займ онлайн займы на карту грин мани отзывы

Misshandlade dottern

Pappan beväpnade sig med träpåk och kniv och misshandlade dottern utanför ett köpcentrum. Mamman som ringt honom med uppmaningen att ”fånga” dottern dömdes av tingsrätten för medhjälp. Nu frias hon i hovrätten.

Mannen och kvinnan åtalas vid Uppsala tingsrätt efter att mannen i december 2015 hade slagit dottern med en träpåk på kroppen och i huvudet.

Båda åtalades för grov misshandel men när det gällde mamman hade åklagaren ett så kallat alternativyrkande för medhjälp eller anstiftan till grov misshandel.

Hänsynslöshet och råhet
Enligt åklagaren hade mannen visat särskild hänsynslöshet och råhet när han på offentlig plats hade jagat efter sin dotter för att slå henne med träpåken.

Tingsrätten ansåg dock att gärningen sulle ses som misshandel av ”normalgraden”.

Ringde pappan
Enligt åtalet skulle kvinnan ha medverkat till misshandeln genom att hon hade ”ringt dit” mannen och uppmanat honom att ”fånga” dottern.

Tingsrätten ansåg inte att kvinnan skulle anses vara medgärningsman eller anstiftare eftersom det inte fanns något som visade att hon verkligen hade varit med i misshandeln eller att hon hade fått mannen att utföra gärningen.
LÄS DOMEN

Annonser