Annonser
займ онлайн займы на карту грин мани отзывы

Misstänkt våldtäkt på HVB-hem

NORRBOTTEN En flicka misstänks ha våldtagits på ett HVB-hem i Norrbotten. Händelsen, som är polisanmäld, ska ha uppdagats när det stod klart att flickan var gravid. ”Vi vet dock inte vad som har hänt, flickan vill inte berätta”, säger chefen för integrationsenheten i kommunen.
160710-sollentunaskott-304150-se-hp-0-jpg

Det var i början av maj som kommunen gjorde en polisanmälan, som kom att rubriceras som misstänkt våldtäkt mot barn. Flickan, som är i undre tonåren, har enligt chefen för integrationsenheten inte velat berätta vad som har hänt.

I lex Sarah-anmälan, som upprättades nästan två månader efter polisanmälan, konstaterar dock boendechefen och chefen för integrationsenheten att flickan sagt att hon inte var med på det, att hon hade sagt nej.

Efter detta tog det ytterligare nästan en månad för lex Sarah-anmälan att bli diarieförd på kommunen.

Är det ett rimligt tidsförlopp med tanke på den misstänkta händelsens allvarliga art?

– Nej, det är det inte. Det ska inte ta två månader att skriva en lex Sarah-anmälan. Men vi skrev den för att vi vill bli bättre. Vi vill reda ut vad som har hänt för att det inte ska kunna hända igen. Och inledningsvis lade vi all tid och energi på flickan – att hon skulle få den vård, hjälp och stöd som behövdes, säger integrationschefen.

Flickan ska ha bott kvar på boendet en tid efter polisanmälan upprättades, men sedan flyttats.

– Det beslutet togs i samråd med flickan. Hon uttryckte att hon ville bo kvar, och vid tidpunkten fanns inga bra alternativ som boende. Vi försåg henne med ett överfallslarm och utökade personalstyrkan.

Enligt polisen i länet är ärendet under utredning. Det finns ingen misstänkt i nuläget.

Annonser