Annonser
займ онлайн займы на карту грин мани отзывы

Misstänkt våldtäkt sändes på Facebook

Polisen utreder ett fall av misstänkt sexövergrepp mot en kvinna, som filmades och sändes ut live på Facebook under söndagsmorgonen.

Tre män misstänks nu för grov våldtäkt, enligt polisen.
Larmet om det misstänkta sexövergreppet mot en kvinna – som påstås ha varit närmast helt utslagen – kom in till polisen klockan 8.42 på söndagsmorgonen. Åtminstone delar av den misstänkta våldtäkten ska ha filmats och sänts ut live i en sluten grupp på Facebook,

– Vi har inga kommentarer om det där just nu. Det pågår en utredning och ni får återkomma när vi har kommit längre i ärendet, säger Nina Dahlström vakthavande befäl vid polisen i region Mitt.

Det misstänkta övergreppet, som rubriceras som grov våldtäkt, ska ha skett i Uppsala län. Efter att larmet hade inkommit ryckte polisen ut tidigt på söndagsmorgonen till en adress.
Polisen: Flera är gripna

I samband med polistillslaget frihetsberövades flera personer, misstänkta för brott med koppling till det som ska ha sänts ut i sociala medier.

– Vi har en pågående utredning. Vi har folk gripna, men jag kan inte kommentera det just nu, säger Nina Dahlström.

Är det många gripna?

– Nu pågår en utredning. När vi har kommit längre och vet vad som har hänt och skett så kommer vi att kunna prata om det.

Lägenheten, där den misstänkta våldtäkten ska ha skett, har spärrats av och ska undersökas av kriminaltekniker, skriver polisen på sin webbsajt.
”Det är skruvat, helt sjukt”

En person som tidigare varit medlem i den slutna Facebookgruppen berättar:

– Man tänker först och främst: Hur kan man göra en sådan här sak mot en tjej – och hur kan man göra det live när man vet att man kommer att åka dit? Jag tycker naturligtvis att det är skruvat, helt sjukt. Jag kände själv, när jag fick höra om det, att nu får det vara nog.

Under förmiddagen gick Facebookgruppens administratör ut och uppmanade medlemmarna att inte sprida vidare material, utan i stället skicka direkt till polisen.
Polisen klev in i livesändning

Livesändningen stoppades och en polis kliver in i bild under slutet av sändningen.

– Jag vill inte i vilket skede vi kom in, om man fortfarande sände eller inte. Men läs på vår hemsida. Vi lägger ut den info vi kan gå ut med, säger Nina Dahlström vid polisen i region Mitt.
Bild på en av männen

Annonser