Annonser
займ онлайн займы на карту грин мани отзывы

MOHAMED Farhaan Osmaan,

MOHAMED Farhaan Osmaan, 19990102-4696
Splintvägen 24 B
831 72 Östersund


DOMSLUT
Brott som den tilltalade döms för
Våldtäkt, 6 kap 1 § 2 st brottsbalken
2017-06-17
Påföljd m.m.
1. Fängelse 2 månader
2. Skyddstillsyn
Särskild föreskrift: Mohammed Osmaan ska genomgå Kriminalvårdens
behandlingsprogram ROS.

DOMEN


Den 15-åriga svenska flickan blev så berusad att kon knappt kunde gå. Då förde en somalisk man, som nu kommer undan med endast två månaders fängelse, ned henne i källaren och våldtog henne.
– Det var första gången hon smakade alkohol, hon hade sagt nej men de pushade henne till att dricka ändå. Sen drog de ner henne under trappen. Hans släkting höll vakt,

Den 18-årig somaliern Mohamed våldtog i mitten av juni i år en 15-årig flicka. Brottet ägde rum i en källare till en hyreshus i samband med en fest i Östersund i mitten av juni.

Under festen drack flickan så mycket alkohol att hon kräktes på golvet och knappt kunde prata eller gå själv.

Mohamed, som tidigare är dömd för andra brott, tog då tillfället i akt. Han ledde flickan ner för trapphuset och våldtog henne i källaren.

”Hörde stön av smärta”
I polisförhör berättade en man från festen att de skulle åka iväg, men när de gick in för att leta efter 15-åringens jacka upptäckte de att hon helt plötsligt inte gick att hitta.

Han och en annan person från samma fest hjälptes åt att leta då båda helt plötsligt hörde ljud från källaren. Det visade sig vara flickan, som enligt vittnet ropade deras namn och ”stönade av smärta”.

När vittnet gick ner för trappan såg han att Mohamed hade samlag med flickan på golvet.

Fria Tider har pratat med flera vittnen från kvällen som berättar att Mohamed var tillsammans med en somalisk släkting på festen och att den 15-åriga flickan drack alkohol för första gången. Vittnena uppger att släktingen verkade hålla vakt medan våldtäkten pågick.

Annan somalier ”höll vakt”
– Han stod en trapp upp och påstod att han inte visste var Mohamed var. När det avbröts var han typ sur för att han inte kunde hjälpa sin släkting Mohamed, säger ett vittne.

Ett annat vittne berättar att somalierna inför övergreppet fick flickan att dricka mer än hon ville.

– Det var första gången hon smakade alkohol. Hon hade sagt nej men de pushade henne till att dricka ändå.

Efter våldtäkten fick 15-åringen hjälp att ta sig uppför trappan och ut på gården där hon fick skjuts hem. Föraren fick senare veta att Mohamed hade våldtagit kvinnan och ringde då polisen.

Två månaders fängelse
Enligt tingsrätten utnyttjade somaliern flickan då hon befann sig i en särskilt utsatt situation, vilket Sveriges Radio har uppmärksammat.

En provtagning som gjordes efter våldtäkten vid 04:00 visade att flickan hade 1,23 promille i blodet. Enligt tingsrätten hade hon med stor sannolikhet omkring 1,6 promille i blodet när våldtäkten ägde rum.

Östersunds tingsrätt dömer Mohamed till två månaders fängelse och skyddstillsyn. Han ska även betala 115.000 kronor i skadestånd till den våldtagna flickan.

Begick brott – blev svensk medborgare
Eftersom Mohamed blev medborgare i Sverige den 31 oktober 2016 – bara drygt två år efter att han folkbokfördes i landet – kan han inte utvisas hem till Afrika. År 2013 kom han till Sverige som ensamkommande och fick sin asylansökan godkänd våren 2015, vilket gjorde att han kunde återförenas med sin familj i Sverige under maj månad samma år.

Somaliern förekommer sedan tidigare i belastningsregistret. Den 6 oktober 2016, alltså bara några veckor innan han tilldelades svenskt medborgarskap, dömdes han för olovlig körning. Straffet blev då 1.500 kronor i dagsböter.

Polisen uppmanade i mars 2016 kvinnor och flickor i Östersund att vara försiktiga och att helst inte gå ut ensamma på grund av en överfallsvåg. I juni samma år berättade polisområdeschefen i Jämtland för Östersunds-Posten att majoriteten av sexualbrotten i staden begicks av nyanlända från tredje världen.

Annonser