Annonser
займ онлайн займы на карту грин мани отзывы

Mohammed från Afghanistan döms till böter för att ha sexofredat en ung kvinna

Det ensamkommande flyktingbarnet Mohammed från Afghanistan döms till böter för att ha sexofredat en ung kvinna under den ökända festivalen We are Sthlm i somras.

– Jag gör vad jag vill! försvarade han sig efter att han tafsat.

Mohammed kom till Sverige under asylkaosets värsta dagar 2015 då tiotusentals så kallade flyktingbarn strömmade in i landet. Han påstår sig vara 17 år gammal.

Han är en av tusentals invandrare som flockas till Stockhoms­festivalen We are Sthlm i augusti. Kvällen den 17 augusti går han på Hamngatan tillsammans med ett gäng kompisar. Han får syn på en 21-årig kvinna som han bestämmer sig för att tafsa på.

Mohammed går fram till kvinnan och ”tar ett rejält grepp mellan hennes ben. Han tar henne på hennes underliv med sin hand”, står det i polisanmälan. Kvinnan skriker till och när flykting­barnet försöker fly från platsen följer hon och en väninna till henne efter och konfronterar honom.

– Varför gör du så här mot mig, varför gör du så här mot tjejer? frågar hon.

– Jag gör vad jag vill! svarar Mohammed på bruten svenska och skrattar.

Ordningsvakter och polis som befinner sig i närheten tillkallas och griper tafsaren. Den utsatta kvinnan säger att händelsen är obehaglig, men vill till en början inte göra någon anmälan.

– Det kommer ändå inte bli något, säger hon till polisen.

Hon är ledsen och berättar att hon utsatts för sexualbrott tidigare. Efter en stunds övertalande går hon ändå med på att göra en anmälan.

Förra veckan föll domen mot den 17-årige afghanen. Han får betala 1.500 kronor i böter och 5.000 kronor i skadestånd till kvinnan. Något utvisnings­yrkande finns inte med i åtalet.

Annonser