Annonser
займ онлайн займы на карту грин мани отзывы

Nabil Al-Rubaiy

Piskade och slog sina barn – slapp utvisning på grund av barnens behov av sin far
37-årige illegale invandraren Nabil Al-Rubaiy som i början av oktober dömdes för att ha slagit sin fru sönder och samman och misshandlat och piskat sina barn under fem års olaglig vistelse i Sverige. Göta hovrätts kontroversiella beslut att låta mannen stanna i landet på grund av ”barnens behov” av ”hen” har nämligen överklagats – till Högsta domstolen.
Tingsrätten beslutade att utvisa 37-åringen ur riket i fem år. Mannen hade sökt asyl i Sverige för första gången 2008 och fått avslag 2009. Istället för att åka hem stannade han illegalt i landet och sökte på nytt asyl 2014, varpå han fick avslag igen. Medan han bodde illegalt i landet ägnade han sig åt att misshandla sin fru och barn, och hota med att mosa sönder fruns ansikte inför barnen.

I sin dom motiverade tingsrätten sitt utvisningsbeslut bland annat med att hänvisa till ett yttrande från socialen i Tingsryds kommun, där det framgick att det ”utifrån barnens bästa” inte var lämpligt för barnen att ha kontakt med sin far och att de på grund av fadern måste bo i ett skyddat boende.

”Bedömningen är att barnen behöver skyddas från sin far och att de inte skulle påverkas negativt om deras far utvisas”, skrev tingsrätten.

Läs den galna domen

Annonser