займ онлайн займы на карту грин мани отзывы

Nicolaas Cleyndert, Enhörna

Förövare: Jan Nicolaas Cleyndert, 460711-0535
Adress: Stjärna 21, 15023 Enhörna

Gymnasielärare döms för flera fall av sexuellt utnyttjande av elever

En man dömdes i tingsrätten för bland annat sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning, sexuellt utnyttjande av underårig samt sexuellt ofredande.

Mannen arbetade på en gymnasieskola som lärare och mentor åt elever med särskilda behov. Enligt målsägandens uppgifter hade mannen bland annat utfört oralsex på pojkarna, rört vid deras underliv samt kysst dem. Tingsrätten menade att pojkarnas berättelser var trovärdiga och grundade i huvudsak sin bedömning på deras utsagor. Två åtal ogillades dock med hänsyn till bristande bevisning.

Påföljden bestämdes till fängelse i ett år och sex månader och mannen ålades även att utge sammanlagt 60 000 kronor i skadestånd till tre av fyra målsägande. Hovrätten ändrar nu tingsrättens dom så att ytterligare ett av åtalet gällande sexuellt ofredande ogillas och därmed också den tillhörande skadeståndstalan. Ett hovrättsråd är skiljaktigt och menar att ytterligare ett fall av sexuellt utnyttjande av underårig ska ogillas på grund av bristande bevisning.

Läs Domen Här