займ онлайн займы на карту грин мани отзывы

Ny överfallsvåldtäkt i Östersund – mörkhyad gärningsman jagas

Tidigt på måndagen anmäldes ytterligare en våldtäkt i Östersund. Även denna gång beskrivs gärningsmannen som mörkhyad, rapporterar polisen på sin hemsida på måndagseftermiddagen. Nu har det skett två överfallsvåldtäkter i staden på ett dygn.

Det var mellan kl 00.30-01.10 natten till söndag som den första våldtäkten skedde. En ung kvinna född 1999 blev indragen på en innergård och våldtagen av en okänd man vid Köpmangatan 49 i Östersund. Gärningsmannen höll för kvinnans mun samtidigt som han våldtog henne.

Enligt polisens uppgifter är den misstänkte cirka 30-40 år, mörkhyad, har svarta ögon och var iklädd militärgröna byxor och en vit tröja.

”Mannen pratade med målsägaren på ett språk som hon ej förstod”, har polisen tidigare gått ut med.

Natten mot måndagen skedde ytterligare en våldtäkt i Östersund.

Det var klockan 03.00-05.00 på måndagen som en andra våldtäkt anmäldes av en flicka född 1996. Den ska ha inträffat på Storgatan.

Den misstänkte gärningsmannen i det fallet är cirka 30 år och mörkhyad, skriver polisen på sin hemsida.

– Vi utesluter inte att det är samma gärningsman, säger Suss Braunerhielm, jourhavande förundersökningsledare hos polisen i Östersund, till SVT och påpekar att händelserna har högsta prioritet.

En teknisk brottsplatsundersökning har genomförts på båda platserna. Dessutom pågår polisarbete för att samla in vittnesuppgifter.

Polisen har gått ut med signalementen efter dialog med jourhavande förundersökningsledare, uppger man.

Flera medier har skrivit om den senaste våldtäkten, men till exempel SVT väljer att dölja signalementet om ”mörkhyad”. Detta trots att det skett två våldtäkter i Östersund på drygt 24 timmar och att polisen självmant i båda fallen gått ut med att gärningsmannen beskrivs som invandrare.