Annonser
займ онлайн займы на карту грин мани отзывы

Ny statistik om gruppvåldtäkterna kalla fakta

Sedan ett år tillbaka samlar sajten gangrapesweden.com in information om i första hand gruppvåldtäkter i Sverige. Det är skakande läsning, särskilt för den som inbillar sig att invandringen inte påverkar detta. Det är enligt den anonyma sajtens beräkningar 2 210 procent mer sannolikt att en utländsk person i Sverige begår sexbrott i grupp än att en svensk gör det. Statistiken tyder också på en dramatisk ökning under 2016 av brottslingar som begår sexbrott i grupp. En konservativ uppskattning visar att bara kostnaderna att hålla de dömda förövarna inlåsta i fängelse landar på runt 225 miljoner kronor.

 

Bakom sajten gangrapesweden.com finns en man med svensk bakgrund som vill vara anonym, så vi kallar honom David. Han lever sedan en längre tid utomlands och projektet startade med att han hade tid över och bestämde sig för att programmera en sajt för att samla, analysera och publicera fakta om gängvåldtäkter.

Normalt sett publicerar vi inte uppgifter från anonyma källor, men efter att vi och Samtidens Anna Ernius granskat materialet var och en för sig och från olika perspektiv har vi funnit att det är genuint och att metodiken för att samla in och sammanställa det fyller de högt ställda krav vi har för seriös statistik. Vem som helst kan också gå in på sajten och kontrollera uppgifterna.

2 210 procents överrepresentation bland invandrare.

I alla domar som avser sexbrott med mer än två dömda, som David samlat in från Sveriges tingsrätter från tiden 2011-2015, finns 106 rättsfall avseende sexualbrott med mer än en åtalad. Totalt handlar det om 259 misstänkta personer. Eftersom gruppvåldtäkt inte är en brottsrubricering har David analyserat domarna i detalj för att sortera ut riktiga gruppvåldtäkter, det vill säga brottsfall där två eller fler gärningsmän förgriper sig på ett eller flera offer vid ett och samma tillfälle. Kvar blir då 35 fall med 88 dömda gärningsmän, av dessa är 75 utlänningar baserat på uppgifter i domen eller bedömning av namnet.

Med antagandet att 20 procent av befolkningen har utländsk bakgrund ger detta en överrepresentation med 2 210 procent. Sedan dess fram till innevarande månad har antalet dömta gärningsmän ökat till 125. Det är en ökning med 42 procent på drygt ett år och det finns fortfarande fall från förra året som skall upp i rätten. Snart börjar dessutom ”våldtäktssäsongen”.

Källa nyatider

 

Annonser