Annonser
займ онлайн займы на карту грин мани отзывы

Och varför bröstar ni upp er ?

Det är sällan jag skäms över att vara svensk men när vi kommer till barn rättigheterna ,då skäms jag. Jag skäms så idiotiskt mycket för hur Sverige sviker utsatta barn.

Myndigheter står fortfarande och dunkar sig för bröstet och tycker sig veta ,kunna och förstå allt. Över barnets huvud.

Allt sker över barns huvud. Över utsatta barns huvud ,man talar om barnperspektivet och för barnets bästa.

Ettbarnperspektiv:

är att se ur barnets ögon,barnets känslor,barnets trygghet men framför allt barnets säkerhet.

Och när det gäller utredningarna så är en max tid på utrednings tiden hos socialtjänsten, max 3 månader. För att snabbt effektivt kunna arbeta ihop polis, Barnhuset MFL.

Idag är många utredningar öppna långt över halvåret vilket medför stängda förundersökningar hos polisen utan underlag ,en åklagare kan sällan driva mot åtal utan underlag från socialtjänst, familjerätt MFL på så vis låter man barn förövarna gå fria. Värst är det för barn som är utsatta av en förälder som hamnar tillbaka i våld och sexuella övergrepp.

Hur kan vi svika alla dessa barn år efter år och dag efter dag. Alla vuxna i vårt land har en skyldighet att anmäla om barn far illa.

Min skyldighet är att anmäla om barn far illa.

I Sverige far barn inte bara illa av de som förgriper sig på de,utan de far illa av Myndigheter som än idag inte tycks veta vad ordet samarbete heter. Barnen faller rakt genom skydds nätet. Och nåt barn perspektiv är det inte tal om.

2014-2015 anmälde Europa konventionen svensk domstol för att inte skydda barnen . Vi har inga skyddande lagar som täcker de våld som brett ut sig i vårt samhälle. Vi har endast föräldrabalken som kom 1948 med aga lagen, då är denna föräldrabalken tolkad och skriven ut ifrån perspektivet ”normal” familjen och inte den dysfunktionella familjen. Den familjen verkar inte ha funnits innan enligt konstens alla regler. Det verkar som vi i Sverige börja missköta våra barn först på 60-70 talet om man ska följa när våra lagar och förordningar börja ge en hint om att utsatthet fanns i familjer. För det är först då man gör alla små lagar om kroppslig bestraffning mm som man då sticker in med små post -it lappar i föräldrabalken.

Känns lite som man sätter en lapp på kylskåpet lika gärna med orden : glöm inte att vara snäll mot ditt barn idag.

Jag har därför gjort en anmälan till IVO i ett enskilt ärende och i min anmälan påvisat stora brister i barnets säkerhet. Men påvisade också om ALLA utsatta barn hur galet vi behandlar dessa små,där jag påvisar också behandlingstiden, icke samarbete, inkompetens, och hur våldsman mot barn skyddas pga detta bottenlösa,respektlösa och svikande övergrepp.

Äntligen fick jag ett besked idag. Det har lagt ner mitt mål som klagomål men därefter öppnat ett mål …..tillsynsärende ,vilket gör mig oerhört glad.

Det är väl dags Sverige att sluta dunka er för bröstet och kalla er barn rätts kämpar ,när ni inte ens kan stava till ordet barn perspektiv.

Som det ser ut i Sverige i dags läget så är barn som är utsatta svikna av ALLA ….den ena instansen skickar ärendet vidare och litar blint på att nästa man fixar till det för barnet ……bris ,rädda barnen MFL jag är ledsen för jag vet att ni vill barn väl , men våra myndigheter är ännu dysfunktionella. Och ni har en skyldighet att se till att hjälpa till att få struktur på detta problem.

8 av 100 barn blir kvitt sina förövare ….resten fortsätter få stryk,blir våldtagna eller lever i misär….

Jag tycker inte det är några siffror någon ska dunka sig på bröstet för….utan tvärtom

Skäms……skäms så in i hela Hisingen

 

Annonser