Annonser
займ онлайн займы на карту грин мани отзывы

Ofredade av vuxna asylsökare

I Haparanda har unga kvinnor blivit förföljda och ofredade av vuxna asylsökare från asylboendet Cape East. Platschefen på asylboendet och anställda lovar att informera asylsökarna för att få stopp på eventuella ofredanden.

I lilla staden Haparanda har unga kvinnor blivit förföljda, skrämda och ofredade av vuxna asylsökare från Bert Karlssons boende ”Cape East”.

En pappa berättar för Haparandabladet att hans minderåriga dotter var vid ett tillfälle ensam ute när en grupp asylsökande män i 20-års åldern omringade henne. När hon tog upp sin mobil gick männen sedan iväg.

Haparanda-Obehagliga-beteenden-skrämmer-unga-kvinnor
En kvinna har även berättat för samma tidning om att hon hörde under en kvällspromenad några asylsökande män skrika efter småflickor. Hon stannade till för att se att flickorna fick vara ifred.

På olika grupper på Facebook har många kvinnor, framförallt unga skrivit om att liknande händelser som hänt dem och vågar inte gå ut ensamma igen.

Haparandabladet:

Polisen i Haparanda känner till problemet med att flickor/kvinnor har känt sig ofredade av pojkar/män med bristande kvinnosyn. – Det är viktigt att försöka informera sådana här tendenser.

Platschefen Umut Karadag har berättar för HB att han fick in klagomål för fem-sex månader sedan om liknande händelser strax efter att han börjat som chef på boendet. Han hade samlat alla i asylboendet till ett möte och berättade ”om vad som gäller i Sverige”.

– Vi har bland annat informerat om att i Sverige är det normalt att flickor och tjejer i Sverige går lättklädda under sommaren, men att det betyder inte att man får följa efter dem, säger han till Haparandabladet.

Umut är på semester i Turkiet och tillägger att ett nytt möte kommer hållas i asylboendet och berätta för asylsökarna om reglerna ”igen”.

Annonser