Annonser
займ онлайн займы на карту грин мани отзывы

Michele Giuseppe Moggia, Stockholm

Per MICHELE Giuseppe Moggia, 670726-1258
Lästmakargatan 21 Lgh 2102, 111 44 Stockholm


HOVRÄTTENS DOMSLUT
Hovrätten ändrar tingsrättens dom på så sätt att hovrätten
– dömer Michele Moggia enligt 6 kap. 4 § första stycket brottsbalken för våldtäkt
mot barn i stället för sexuellt övergrepp mot barn,
– bestämmer påföljden till fängelse 3 år 6 månader och
– bestämmer det skadestånd som Michele Moggia ska betala till Sekretess A till
115 000 kr jämte ränta på beloppet enligt 6 § räntelagen (1975:635) från
den 16 maj 2015 till dess betalning sker


under flera dagar utsatt en 13-årig autistisk pojke för sexuella övergrepp på Karlstads stadshotell.

Mannen stämde träff med pojken över internet och kom till hotellrummet med hundhalsband, fot- och handbojor i en väska.

Övergreppen uppdagades då 13-åringen berättade för skolsjuksköterskan om sin rädsla för att ha fått en könssjukdom.

Enligt uppgifter i den hemligstämplade utredningen bokade 48-åringen ett dubbelrum på Karlstads stadshotell för sig själv och pojken redan en vecka i förväg.

Mannen, en företagare från en ort i Mellansverige, är tidigare ostraffad och berättar i förhör hur han fick kontakt med pojken genom ett chat-forum på internet. Där uppgav pojken först att han var femton år gammal, men mannen medger att han snart fick kännedom om hans verkliga ålder.

Utnyttjade relation

Enligt hovrätten har 48-åringen genom en längre tids kontakt över internet skapat en relation med pojken, en relation som han sedan utnyttjade för att förgripa sig på honom sexuellt.

En långhelg förra året hämtade mannen upp pojken på hans hemort och körde honom sedan till det anrika stadshotellet i Karlstad.

Med sig hade mannen olika sexhjälpmedel nedpackade i en väska: hundhalsband, fot- och handbojor och diverse kläder. Delar av utstyrseln klädde han på pojken vilket visas av bilder som hittats i mannens mobiltelefon, bilder som nu ingår i utredningen.

I tingsrätten, som bedömde övergreppen som sexuellt övergrepp mot barn, dömdes mannen till tre månaders fängelse, vilket innebar att han kunde släppas fri direkt omedelbart efter rättegången. Han hade suttit häktad under motsvarande tid.

”En chock”

Men hovrätten dömer nu alltså mannen till tre år och sex månaders fängelse för våldtäkt mot barn, vilket är normalrubriceringen för en vuxen person som har samlag med en person under femton år.

– Det är en diametralt annorlunda dom mot den i tingsrätten. Det kom som en chock för min klient, säger 48-åringens advokat Anders Welander.

Enligt advokaten har 48-åringen ännu inte beslutat sig för om han ska överklaga. Samtidigt är utsikterna för att få en ny prövning i Högsta domstolen svår.

I förhör säger 48-åringen att han inte tycker åldersskillnaden är av så stor betydelse. Pojkens ålder var främst ”ett praktiskt problem”, säger han enligt domen. Det skulle ändå inte dröja så länge innan deras relation blev laglig ”om de verkligen var förälskade i varandra”, resonerar mannen.

Autistisk pojke

Men det är inte ett resonemang som hjälper honom i rätten. Hovrätten konstaterar att mannen vid fyra tillfällen utsatt pojken för grova sexuella övergrepp som tillsammans gör att han fälls för våldtäkt mot barn. Av hovrättens dom framgår det att tre ytterligare män åtalats för att ha utnyttjat samma pojke. Hans mamma uppgav under rättegången att hennes barn lider av både adhd och autism.

 

Annonser